Paralympisch zwemster Lisa Kruger goed voor 5 Nationale jeugd titels

Van 11 t/m 14 juni hebben in Eindhoven de Nederlandse Junioren en Jeugd Kampioenschappen zwemmen plaatsgevonden. 

Voor de Harderwijkse paralympisch zwemster Lisa Kruger (Nationaal Paralympisch team/AZ&PC /CSE Zwolle)een mooi toernooi in voorbereiding op de IPC Wereld Kampioenschappen volgende maand in Glasgow.

Kruger (14) kwam in 4 dagen 9 maal in de series aan start en mocht in alle 8 paralympische finales nogmaals zwemmen. Op donderdag stond de lange 400 meter vrije slag op de agenda. Met een persoonlijk Record van 2 ½ seconde ( 4.55,62) en 5 seconde voorsprong op haar concurrente, mocht zij het goud ophalen.

Vrijdag  stond in het teken van zilver, maar dat mocht de pret niet drukken

Op de 100m vlinderslag zwom Kruger naar zilver in een persoonlijk record van 2 seconde (1.18,99) en op de 50m vrije slag maakte ze het Chantalle Zijderveld, de nummer 3 van de wereld op deze afstand, nog heel moeilijk. In een tijd  van 29,24 (pr) tikte Kruger een fractie later aan dan de winnares, die een tijd van 29,07 klokte.

Daar waar het vrijdag zilver schitterde voor Kruger, blonk het zaterdag goud

Maar liefst 2 maal mocht Kruger met de prijsuitreiking op de hoogste plaats verschijnen. De 100m rugslag zwom zij 3 ½ seconde sneller dan de nummer 2 (1.12,21) en in de finale van de 200 meter vrije slag, tikte de Harderwijkse met 4 seconde voorsprong aan!

Op zondagochtend mocht Paralympisch zwemster Kruger bij de valide zwemmers de 50m rugslag zwemmen

Helaas zwom zij geen pr, maar lisa mag als 14 jarige met haar gezwommen tijd (33,52) in de gecombineerde jeugd klasse (14 t/m 16 jaar) trots zijn met een 15de plaats van Nederland. Op zondagmiddag was de spanning te snijden. 3 Paralympische finales stonden op het programma van de zwemster van AZ&PC Amersfoort. 2 Maal goud en 1 maal zilver werd de uitkomst. De 100 meter schoolslag eindigde in zilver achter wereld record houdster Zijderveld. De 100m vrije slag leverde Kruger goud op (1.03,70) en ook de tijd op de 200m wisselslag (2.38,92) was goed voor goud!. Waarbij zij de nummer 3 van de wereld (Chantalle Zijderveld) op 2 ½ seconde zette.

Met 8 finales, 5 maal goud, 3 maal zilver en 5 MQS (Minimale Qualification Standard)limieten voor de Paralympische spelen van 2016 in Rio de Janiero, mag de VWO scholiere met een goed gevoel terug kijken op deze Nederlandse Kampioenschappen. Zondag 21 juni zal de 14 jarige afrijzen naar Rio Major in Portugal voor een laatste trainingsstage ter voorbereiding op de komende Wereld Kampioenschappen. Op 20 juli zal zij weer op Nederlandse bodem verschijnen met hopelijk mooie resultaten vanuit het Schotse Glasgow.