Paralympisch zwemster Lisa Kruger (15) uit Harderwijk toont goede vorm

Paralympisch zwemster Lisa Kruger heeft tijdens de eerste IPC geregistreerde 50 meter bad wedstrijd van het zwemseizoen (Challenger in Eindhoven), laten zien op de goede weg te zijn voor het ultieme einddoel dit seizoen: De Paralympische spelen van 2016 in Rio de Janeiro. 

Lisa Kruger zwom op haar beste afstand, de 100 meter schoolslag (SB9), een flink persoonlijk record en werd eerste in de Paralympische multiclasse finale, nog voor de SB14 Wereld Kampioene Magda Toeters.

Kruger, die tijdens de wereld Kampioenschappen afgelopen zomer in Glasgow al  ruim onder de limiettijd van 1.21,68 zwom voor de spelen van 2016, moet tot juni 2016 vormbehoud laten zien om zich te verzekeren van deelname in Rio. Met haar gezwommen tijd van 1.19,76 afgelopen zondag, geeft zij aan in goede vorm te verkeren.

De 15 jarige komt hiermee op een 4de plaats van de wereld ranglijst (SB 9, lang bad), met slechts 0,23 sec. van de nummer drie verwijderd. Met nog 280 trainingsdagen te gaan tot de spelen van Rio 2016, kan de jonge zwemster zich gaan voorbereiden op de strijd om de medailles in Rio!