Palingrokerij en vishandel Dries van den Berg naar nieuwe pand langs N302

Op 31 mei jl. heeft het college van B&W ingestemd met het ontwerpbestemmingsplan ‘Lorentz I en II – Stephensonstraat’ in Harderwijk.

Dit ontwerpbestemmingsplan maakt de hervestiging van visondernemer Dries van den Berg bij het Waterfrontgebied mogelijk.


Een nieuwe locatie is gevonden langs de N302 ten zuiden van de kruising Lorentzstraat - Stephensonstraat.

Paling – en visserijverleden zichtbaar

Vanwege de bouw van de woonwijk Waterfront (fase 3) kunnen visondernemers niet langer gebruik maken van hun locatie. Het college hecht veel waarde aan het paling- en visserijverleden van de stad. Om deze zichtbaar te houden krijgt visondernemer Dries van den Berg de mogelijkheid om zich te vestigen in een nieuw pand op de aangegeven locatie. Het ontwerpbestemmingsplan maakt deze ontwikkeling juridisch-planologisch mogelijk.

Diverse functies in het gebied

Op de nieuwe locatie kan een pand worden gebouwd voor de visondernemer met meerdere functies. De huidige visverwerking (inclusief rokerij) met bestaande horeca kan daarin worden gehuisvest. Er is ruimte voor detailhandel en een museum.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf donderdag 9 juni gedurende 6 weken ter inzage in de stadswinkel van het stadhuis en op de websitewww.ruimtelijkeplannen.nl.

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info