Paddenstoelen excursie landgoed De Vanenburg te Putten

De afdeling Noordwest Veluwe van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV) houdt op zaterdag 17 oktober a.s. een paddenstoelenexcursie op het landgoed Vanenburg te Putten

De excursie is onder leiding van Nico Dam, mede auteur van de Veldgids paddenstoelen, de eerste helemaal Nederlandse veldgids voor paddenstoelen.

Deze excursie wordt gehouden in het kader van het inventarisatieproject van de KNNV afdeling Noordwest Veluwe voor 2015, waarbij het landgoed De Vanenburg centraal staat. Het landgoed is ongeveer 50 hectare groot. Dit keer staat het determineren van alle aangetroffen paddenstoelen centraal.

De verwachting is, dat het terrein ronddom het kasteel De Vanenburg op het gebied van paddenstoelen een grote soortenrijkdom te zien zal geven. Nico Dam, zeer deskundig op het terrein van paddenstoelen en al meer dan 25 jaar actief als paddenstoelenonderzoeker, is bereid gevonden deze excursie te leiden.

Nico is ook bestuurslid van de NMV (Nederlandse Mycologische vereniging) Ook voor gevorderde paddenstoelenkijkers zal deze excursie daarom zeer leerzaam kunnen zijn. Alle waarnemingen worden geplaatst op Waarneming.nl en zullen worden gebruikt voor het inventarisatierapport over het landgoed De Vanenburg.

Start: 10.00 uur
vanaf de parkeerplaats van Kasteel ‘De Vanenburg’,
Vanenburgerallee 13, 3882 RH Putten.

Vertrekplaats Harderwijk 09.45 uur
vanaf de Johanniterlaan te Harderwijk;

Vertrekplaats Ermelo 09.50 uur
vanaf het parkeerterrein op de hoek Groeneweg / Dirk Staalweg voor het Kerkelijk Centrum in Ermelo.

De excursie duurt tot ongeveer 13.00 uur.
Inlichtingen bij Nico Hoogteyling, voorzitter van de KNNV afdeling Noordwest Veluwe.

Kijk bij slecht weer op het gastenboek of de excursie doorgaat.  www.tboek.nl/gastenboek/johnsmal

In verband met een maximum aantal deelnemers is aanmelding vooraf nodig. Dit kan bij Jan Willem Jonker, bij voorkeur per email: j.jonker380(at)upcmail.nl of per telefoon 0341-554302
Belangstellenden zijn hartelijk welkom!
Meer informatie op www.knnv.nl/noordwestveluwe
Gewoon fluweelpootje (foto: Jan Willem Jonker)

Gewoon fluweelpootje (foto: Jan Willem Jonker)