Overgangsregeling woningzoekenden Noord-Veluwe

Binnenkort eindigt de overgangsregeling voor woningzoekenden uit de regio Noord-Veluwe. 

De regeling is bedoeld voor bestaande huurders en eigenaren van koopwoningen uit de regio Noord-Veluwe.

Als zij - nu of in de toekomst - op zoek willen naar een sociale huurwoning, kunnen zij zich inschrijven als woningzoekende en hun woon duur als inschrijfduur (inschrijftijd) laten tellen. Schrijven zij zich in op, of na 1 juli 2016? Dan beginnen ze op nul en bouwen ze inschrijfduur op vanaf de werkelijke inschrijfdatum.
 
Overgangsregeling tot 1 juli 2016
Als bestaande huurders of woningeigenaren - nu al wonend in de regio Noord-Veluwe - zich voor 1 juli 2016 inschrijven als woningzoekende, wordt hun huidige woon duur omgezet in inschrijfduur. 

Een voorbeeld:

Iemand die sinds 1 januari 2012 in een woning in Harderwijk woont en zich inschrijft op 1 juni 2016, mag op dat moment 4 jaar en 5 maanden inschrijfduur noteren. Schrijft diezelfde persoon zich in op 1 juli 2016, dan begint de inschrijfduur op nul en gaat deze pas tellen vanaf die datum.
 
Inschrijven kan op dit moment bij één van de samenwerkende woningcorporaties in de regio: deltaWonen, Omnia Wonen, Woningstichting Putten en UWOON. Vanaf 28 juni verloopt de inschrijving via www.hurennoordveluwe.nl. Een inschrijving kost vanaf 28 juni 2016 jaarlijks € 15,- (dit wordt niet met terugwerkende kracht berekend).