Ouderavond RSG Slingerbos | Levant met puberexpert Marina van der Wal: “Het opvoeden van pubers is leuk!”

Woensdagavond 18 november organiseerde het RSG Slingerbos/Levant een ouderavond over het opvoeden van pubers.

Een puber in huis? Hoe houden we het gezellig?

“De puberteit zien veel ouders als de lastigste opvoedperiode van hun kinderen. En ondanks het feit dat pubers zich natuurlijk gaan verzetten tegen hun ouders, hoeft dat helemaal niet. Zeker niet als je weet hoe het brein van pubers zich in deze periode ontwikkelt”.
 
RSG Slingerbos | Levant heeft Marina van der Wal uitgenodigd om een ouderavond te verzorgen voor ouders met kinderen in de leeftijd van 11 t/m 16 jaar. Puberexpert Marina van der Wal is zelf moeder van 2 pubers, opvoeddeskundige bij het tv-programma ‘koffietijd’ en co-auteur van Het Enige Echte Eerlijke Puberopvoedboek over het opvoeden van pubers. Zij is voor velen bekend uit de media als het gaat om opvoedkwesties zoals de ‘bangalijsten’ en ‘alcoholopvoeding’.

Eén van de bezoeksters die eerder een bijeenkomst bezocht: “Ik dacht even dat ik in het theater was. Zo leuk!” Van der Wal: “Het is fijn als mensen plezier hebben deze avond. Maar laat ik duidelijk zijn: opvoeden gaat ook over het stellen van grenzen. Dat is namelijk ook een vorm van liefde voor je kind. Wij zullen onze kinderen ook moeten leren dat het leven tegenslagen en teleurstellingen kent. En ook zo’n thema komt aan bod.”

Marina van der Wal opvoedingsdeskundige