Oude postkantoor wijkt voor appartementen

Het oude postkantoor op de hoek Verkeersweg-Selhorstweg-Johanniterlaan wordt gesloopt. 

Ervoor in de plaats komt een appartementencomplex dat maximaal drie verdiepingen mag tellen en naar verwachting plaats biedt aan zestig tot zeventig appartementen.


                                                    Bekijk dit item ook in het Harderwijkse Zaken Weekjournaal. 

Het oude postkantoor is vorig jaar verkocht door eigenaar Post.nl Real Estate. Het uit 1974 daterende gebouw op een grondstuk van ruim 3300 vierkante meter stond te koop voor 1,4 miljoen euro.

De projectontwikkelaars die het gebouw wilden kopen – en er eentje uiteindelijk eigenaar is geworden – hebben de gemeente gevraagd om de bedrijfsbestemming van het postkantoor te veranderen in ‘wonen’.

Daar wil het college van burgemeester en wethouders aan meewerken, op voorwaarde dat het moet gaan om huurappartementen, waarvan de huur deels geschikt is voor starters met een laag inkomen en deels voor huurders met een middeninkomen. Zo’n zestig procent van de appartementen mag aangeboden worden als vrije sector huurappartementen.

Het gemeentebestuur wil verder dat de projectontwikkelaar zelf zorgt voor voldoende parkeerplaatsen op eigen terrein en dat het gebouw aan de Selhorstweg-zijde een ‘stedebouwkundig accent’ krijgt.