Orkest voor één dag

Jeugdleden van maar liefst negen muziekverenigingen uit de regio Harderwijk vormen op zaterdag 26 maart een groot jeugd orkest.

Om 16:00 is er een concert waar iedereen mag komen kijken. Ook leuk als kennismaking met verschillende instrumenten voor als je een muziek-instrument wil leren spelen!

Het Mega Kids project is speciaal voor de minder ervaren muziekmaker en vond al een keer eerder plaats. Tijdens deze dag wordt er een orkest samengesteld met kinderen die minimaal twee jaar blaas- of slagwerkles hebben gehad. We gaan de jeugd kennis laten maken met het samenspelen in een wat groter orkest. De hele dag staat in het teken van muziek en wordt er veel geoefend voor het concert die aan het eind van de dag gehouden wordt.

De dag wordt georganiseerd door de samenwerkende muziekverenigingen Harmonie Nunspeet en Stedelijke Harmonie Harderwijk. Dirigent Arjan Dunning van TACT muziek uit Hattemerbroek heeft zich gespecialiseerd in het werken met jeugdorkesten. Hij dirigeerde al diverse andere evenementen zoals Nice to meet Music en staat in de regio voor onder andere Harmonie Nunspeet. Op het repertoire van deze dag staat muziek die de jeugd aanspreekt. Leuke avontuurlijke muziek met hier een daar een solistisch trekje en buitenlandse invloeden.

Het doel van de dag is de kinderen te laten ervaren hoe fijn het is in een groot orkest te spelen en in contact te komen met hobbygenoten. We willen de kinderen laten ervaren dat er veel leeftijdsgenoten zijn die ook blaasmuziek maken. Zo willen we het enthousiasme voor de blaasmuziek aanwakkeren en vergroten en de kinderen het gevoel meegeven dat blaasmuziek een ‘hippe’ hobby is. Uiteindelijk willen we het voor muziekverenigingen makkelijker maken om jeugd leden te motiveren en te behouden.

Hoogtepunt van het project
Om 16:00 uur wordt in het gebouw van de Stedelijke Harmonie aan de Deventerweg 42 in Harderwijk een concert gegeven.

Iedereen mag komen kijken en luisteren. De toegang is gratis. 

Jeugdleden van maar liefst negen muziekverenigingen uit de regio vormen op zaterdag 26 maart een groot jeugd orkest.