Oranjeconcert extra verrassend

Het Harderwijks Mannenkoor vierde eind vorig jaar nog zijn 100 jarig bestaan. En het koor komt nu al met een nieuw plan: met een projectkoor naar Koningsdag 2024. Bij de inlooprepetitie in januari zijn er 13 mannen bij gekomen en het klinkt voortreffelijk! Verrassend is ook de presentator/entertainer Michel van Zeist.

Het Oranjeconcert vindt plaats op zaterdag 27 april 2024 in de Plantagekerk aan de Stationslaan 136 in Harderwijk

De toegang is open vanaf 15.30 uur; het concert begint om exact 16.00 uur. Met dit concert sluit het Harderwijks Mannenkoor de middagactiviteiten van de Koningsdag af. Medewerking komt van organist Bert Elbertsen, het beamer-team van de Plantagekerk en van presentator Michel van Zeist. De muzikale leiding is in handen van dirigent/pianist Jimco Zijlstra.
 
Concert
Traditie is de opening met het klassieke 'Domine salvum fac Regem nostrum', het oude Franse koninlijke volkslied. Er is ook een canon-samenzang met de toeschouwers in ‘Babylon’. Maar ook andere liederen voor jong en oud om mee te zingen zoals bij ‘Hollandse Stampot’ en de Vera Lynn-medley. Het koor kijkt uit naar de ‘Elvis Presley - medley’ en vele andere songs. De orgelimprovisatie is van Bert Elbertsen en de entertainment van Michel van Zeist. Het concert sluit af met couplet 1 en 6 van het Wilhelmus.

Kaarten
Omdat er geen subsidie meer is, is het HMK genoodzaakt een toegangsprijs te vragen van € 7,50 p.p.. Kaarten zijn verkrijgbaar bij Primera Drielanden, Primera Luttekepoortstraat, The Readshop Stadsdennen, bij de leden van het mannenkoor en terplaatse voor de aanvang van het concert.

Slot
Het volgende openbare – gratis – optreden is donderdagavond 11 juli 2024, mogelijk weer op het Blokhuis en de Vischmarkt. Nieuwe leden zijn welkom; informatie is in te winnen bij secretarus Evert Westerink (telefoon 06-51239382). Zie ook de website harderwijksmannenkoor.nl.