Opsporing verzocht: beloning € 500 voor de Gouden Tip!

Harry Schipper – Wie weet welke automobilist afgelopen vroege zondagochtend omstreeks zeven uur met hoge snelheid over de Brouwersbosweg reed, daarbij een gaashekwerk verwoestte en daarna doorreed?

Hierdenaar Kenneth van Kamperdijk is zó boos dat de snelheidsduivel zich niet even heeft gemeld, dat hij nu vijfhonderd euro beloning uitlooft voor de tip die leidt tot aanhouding van deze dader, óf naar de plek waar de beschadigde auto staat.  

Hek Brouwersbosweg Hierden

Als hij erover vertelt, hoor je boosheid, maar bovenal ook verontwaardiging in zijn stem. “Zondagochtend om een uur of zeven hoorde mijn dochter buiten een klap. Toen moet het gebeurd zijn. De automobilist is niet eens gestopt, laat staan om sorry te zeggen. Hij is gewoon doorgereden. Volgens mij mag dat niet”.

Van Kamperdijk woont sinds een jaar of drie aan de Brouwersbosweg in het buitengebied van Hierden. De Brouwersbosweg ligt op de route tussen bedrijventerrein Lorentz en de voormalige vakantieparken De Woudstee en De Dennenhoek. Er wordt daar vaak hard gereden, ook al is het weggetje op veel stukken maar hooguit een meter of vier, vijf breed en kunnen tegenliggers elkaar nauwelijks passeren. “Het is niet normaal hoe hard hier wordt gereden. Ik heb de politie en de gemeente er al vaker op gewezen, maar die ondernemen niets. Je mag hier zestig rijden, maar dat is al veel te hard op zo’n smalle weg”.

“Mensen die hier lopen zijn al diverse keren bijna van hun sokken gereden. Ik was wandelen met de hond en ben ook een keer over een hek in een weiland gesprongen, toen een auto met hoge snelheid de bocht nam naar de Paasloweg en bijna uitbrak. Het ging die keer echt maar nèt goed”, aldus de 54-jarige Hierdenaar, wiens hond een andere keer wél werd aangereden. Zijn kat overleed zelfs aan zijn verwondingen na een aanrijding op de Brouwersbosweg. Volgens hem wordt er vooral ’s avonds en in het weekend hard gereden. “Ik woon aan een recht stuk, dus daar wordt dan meteen het gaspedaal ingedrukt. Ook bij mijn overbuurman heeft het hekwerk al eens schade opgelopen en er zijn ook al eens auto’s in een tuin belandt van buren verderop. Eentje kwam zelfs op de kop terecht”.   

Uiteraard heeft Van Kamperdijk aangifte gedaan van vernieling en doorrijden na een aanrijding. Bij het opruimen van het kapotte hekwerk, dat over een lengte van zo’n dertig meter was vernield, vond hij ook glasscherven en onderdelen van een mistlamp. “Ik heb die met Google Lens even gegoogled en die kon de mistlamp herleiden tot een oude BMW, serie 5 uit de periode 2003-2010. Er moet dus ergens een oude BMW-5 staan die flink wat schade heeft aan de voor- en zijkant. Ook een zijspiegel is kapot.

Op beeldmateriaal van de deurbelcamera van de familie Van Kamperdijk is het incident vastgelegd. “Je ziet dat op dat moment twee auto’s elkaar ter hoogte van ons huis passeerden. Misschien schrokken ze wel van elkaar, want ze moesten voor elkaar remmen”, aldus Kenneth. “Omdat het ook wat regende en het nog schemerde is niet goed te zien welke kleur de auto’s hadden. Die ene had in elk geval een donkere kleur.” Hij hoopt dat de andere automobilist zich het voorval herinnert en contact met hem wil opnemen. “Dan kan ik met die informatie naar de politie”.

Dat hij nu een beloning uitlooft van vijfhonderd euro die ertoe leidt dat de dader kan worden aangehouden, vindt Kenneth normaal, ook al is de totale schade aan zijn hekwerk naar schatting 1500 euro. “Ik wil gewoon niet dat ze dit nog eens flikken en denken dat ze er dan mee weg kunnen komen”.

Wie tips heeft over de dader, of wie weet waar de gezochte (en beschadigde) auto staat, wordt verzocht contact op de nemen met Harderwijkse Zaken, via [email protected].

Hek Brouwersbosweg Hierden