Oproep: jarige school in Hierden zoekt foto’s en anekdotes

Christelijke basisschool De Parel in Hierden bestaat dit jaar precies een eeuw. Dat viert de school in juni tijdens een speciale themaweek. Tevens werkt een redactie aan een jubileumuitgave vol foto’s en anekdotes over die honderd jaar. 

Dat bijzondere boek of magazine verschijnt naar verwachting eind dit jaar. Het zal duidelijk zijn: hierbij is hulp nodig van Hierdenaren!

School met de Bijbel Hierden 100 jarig jubileum

Bij het 75-jarig jubileum verscheen al een prachtig boek vol foto’s en feitelijkheden. Uiteraard is het niet de bedoeling om dat werk nog eens dunnetjes over te doen. In de nieuwe jubileumuitgave maakt de redactie een terugblik per tien jaar. Die begint bij de jaren twintig van de vorige eeuw en eindigt in het heden. Het zijn vooral foto’s die het verhaal gaan vertellen. Bij die vele beelden komen korte beschrijvingen, aangevuld met persoonlijke herinneringen van (oud-)leerkrachten en (oud-) leerlingen. Aan hen dus ook de oproep om zo snel mogelijk foto’s en korte verhalen aan te leveren!

School met de Bijbel 100 jarig jubileum

Wat moet er op die foto’s staan?

De redactie zoekt verschillende soorten onderwerpen. Niet alleen foto’s van mensen, maar ook van plekken in school en van voorwerpen. Vooral foto’s die de tijd weer wat terughalen. Welke leerkrachten werkten er? Hoe zagen de leerlingen eruit? Welke kleding droegen ze? Hoe zag het schoolplein eruit? Welke spelletjes werden daar gespeeld? Welke schoolmaterialen werden gebruikt? (Van schriften tot trapkarren) Welke regels waren er? Waar gingen leerlingen naartoe op schoolreisje of schoolkamp? Hoe werd er bijvoorbeeld Dierendag en Koninginnedag gevierd?

School met de Bijbel Hierden 100 jarig jubileum

Die foto’s mogen in en buiten school zijn gemaakt, maar eventueel ook thuis. Denk aan een versierde fiets voor de optocht, een oma die het rapport van een kleinkind bekijkt etc. Samengevat: de redactie zoekt foto’s van mensen, voorwerpen en locaties die elke periode een beetje in kunnen kleuren. De jubileumuitgave moet een vertelboek worden dat het gesprek aan de koffietafel op gang brengt. ‘Weet je nog…’

School met de Bijbel Hierden 100 jarig jubileum

Hoe lever ik iets aan?

Wie een of meerdere foto’s in de aanbieding heeft, kan dat melden aan de redactie via het mailadres: [email protected] Indien mogelijk de foto’s graag zelf inscannen (op hoge resolutie) en daarna doormailen. Lukt dat niet, vermeld het dan even in de mail. Bij een foto heeft de redactie ook de namen nodig van de mensen die zijn afgebeeld, een jaartal/periode en uiteraard een uitleg van maximaal 200 woorden. Let op: de redactie maakt uiteindelijk een selectie uit het aanbod. Alle inzendingen zijn echter meer dan welkom, omdat de samenstellers veel informatie nodig hebben om ‘het verhaal’ te vertellen.

Vragen? Mail naar [email protected]

School met de Bijbel 100 jarig jubileum