Oprichting omni-vereniging Hierdense Sport Club (HSC)

Op vrijdag 27 mei gaat de nieuwe omni-vereniging HSC officieel van start en is daarmee uniek op de Noord-Veluwe. De oprichting wordt op deze dag feestelijk gevierd met een hapje en een drankje in sporthal de Rumels in Hierden, van 17.00 – 19.00 uur. 

Alle leden van de betrokken verenigingen, inwoners en geïnteresseerden uit Harderwijk, Hierden en omgeving zijn hierbij van harte uitgenodigd

Met de opzet van omni-vereniging HSC gaat Hierden actief invulling geven aan de Open Club gedachte, een belangrijk speerpunt van het sportbeleid van de gemeente Harderwijk. HSC staat voor Hierdense Sport Club. Een nogal voor de hand liggende naam, want twee van de deelnemende verenigingen, te weten HSC Volleybal en HSC Gym, voeren al deze naam.

De omni-werkgroep, opgezet vanuit sport- en beweegplatform HierdenVitaal, werkt al vanaf eind 2020 aan deze nieuwe opzet. Inmiddels hebben alle verenigingen, groot en klein, die gebruik maken van het sportcomplex bij en van Sporthal De Rumels, zich gecommitteerd aan deze nieuwe omni-vereniging.

De verenigingen zetten hiermee in op het versterken van de continuïteit en duurzaamheid want door de nieuwe opzet zullen meer leden, vrijwilligers en kader kunnen worden aangetrokken. Het delen van kader en het inzetten van vrijwilligers over de verenigingen heen zal er ook voor zorgen dat het ‘wij-gevoel’ binnen de omni-vereniging snel sterker wordt.

Omni HSC wil groeien en bloeien als een vereniging, die midden in de samenleving staat en waar iedereen zich welkom voelt. Sportief plezier, sportieve prestaties en ontmoeting staan centraal.

Voor de gemeente Harderwijk, het bedrijfsleven, sport- en sociaal-maatschappelijke organisaties, scholen en vooral ook voor de inwoners van Hierden en omgeving is de omni-vereniging straks een serieuze partner. Door middel van het organiseren van allerlei (omni-)activiteiten wordt de omni-vereniging eveneens een belangrijke aanjager van sport en bewegen in Hierden en omgeving.

De omni-vereniging zal van start gaan met zes sport specifieke afdelingen met de volgende activiteiten: volleybal, gym & turnen, tennis & padel, zaalvoetbal, tafeltennis en darten. Naast het hoofdbestuur, die verantwoordelijk is voor de dagelijkse gang van zaken, zullen 4 commissies omni-overkoepelende onderdelen gaan uitvoeren. De commissies zullen zaken zoals sponsoring, ledenadministratie, facturatie/boekhouding, communicatie & PR, omni-activiteiten en parkonderhoud gaan regelen. De afdelingen krijgen één of meerdere coördinatoren die verantwoordelijk zijn voor de sport specifieke zaken. Zo kan een efficiënte inzet van vrijwilligers een effectieve aanpak van alle omni-activiteiten mogelijk maken!
 
Om ook op sportieve wijze een knallende start te maken wordt op zaterdag 4 juni a.s. een sportief startevenement georganiseerd bij sporthal de Rumels met een geweldig programma voor alle leeftijden. Het programma bestaat uit o.a. sport clinics, sportdemonstraties, luchtkussens voor de kinderen en een hapje, drankje en muziek. Het evenement start vanaf 13.30 uur met sportactiviteiten tot 17.00 uur. Aansluitend is er een gezellig samenzijn met een hapje en een drankje.