Opleidingsorkest verovert zilver op internationaal concours

Opleidingsorkest van de Stedelijke Harmonie Harderwijk heeft ZILVER gehaald op het muziekconcours in Rastede Duitsland!

Het zeer enthousiaste en snelgroeiende opleidingsorkest van de Stedelijke Harmonie Harderwijk is zaterdagmorgen 1 juli al vroeg met de bus vertrokken naar Rastede in Duitsland. 

Het Try-out concert op de vrijdagavond ervoor ging goed en er was veel publiek. Rond 10:30h kwamen we aan in Rastede en werden hartelijk onthaald door de vele vrijwilligers die het evenement in goede banen leiden. 

Na een goed maaltijd en het inrichten van de slaapplek gingen we ons klaar maken voor het concert concours. Er waren veel muziekverenigingen uit Nederland die zich aan het voorbereiden waren in en om de sporthal die voor de gelegenheid leuk was aangekleed (zie foto). Eerst hadden we de mogelijkheid om te stemmen en in te spelen en daarna konden we plaatsnemen in de grote zaal waar een drie koppige jury ons positief toesprak en we de stukken Around the World in 80 days van Otto M. Schwarz en Contrasto Grosso van Jacob de Haan ten gehore gebracht.

De jury was verrast om zo’n groot orkest met voornamelijk jeugdleden voor zich te zien. Ze hebben onze werken beloond met 70,833 punten wat een Silbermedaille inhoud. We zijn erg blij met dit resultaat en weer een enorme ervaring rijker.
Moe maar voldaan gingen we naar onze slaapplaatsen en dachten dat we ons muzikale hoogte punt tijdens dit Muziekconcours hadden gehad. Maar de volgende dag bleek niets minder waar te zijn.

We mochten een optreden geven op het grote mars- en show terrein. Nog snel hebben we het opkomen geoefend en vervolgens een swingend concertje gegeven wat de hele volle tribune als zeer prettig ervaarde. Ook wij als opleidingsorkest kregen vleugels en hebben stuk voor stuk genoten van dit geweldige optreden voor zeker 400 mensen.

Het opleidingsorkest bestaat uit ongeveer 35 enthousiaste jongeren die onder leiding van Johan de Jong (Stabfuhrer) de sterren van de hemel spelen. Samenspel en samen iets gezelligs ondernemen staat hoog in het vaandel bij het opleidingsorkest van de stedelijke Harmonie.

Bespeel je een instrument of wil je dat gaan doen kom gerust eens langs bij de Stedelijke Harmonie Harderwijk op vrijdagavond tussen 19:00h en 21:00h.

Opleidingsorkest Stedelijke Harmonie Harderwijk