Opleidingsorkest Stedelijke Harmonie naar muziekconcours in Rastede Duitsland

Meer dan 3.000 muzikanten uit de hele wereld komen jaarlijks bijeen om te concurreren in Rastede. In de afgelopen jaren verwelkomen ze ook gasten uit Thailand en Australië. 

Ook dit jaar zijn de verwachtingen weer hoog. Door de samenwerking met verschillende muziekverenigingen wordt Rastede een plek voor top korpsen.

De jeugdige Harderwijkers zullen zich voor het eerst presenteren in de Duitse stad. De muzikanten verblijven van 30 juni tot en met 2 juli in Rastede en willen graag internationale muziekvrienden maken.

Om In Rastede te komen is de jeugd al vanaf het begin van 2017 bezig met een pepermuntactie om de reis en verblijf te bekostigen. De stukken die gespeeld en beoordeeld zullen worden zijn “Around the World in 80 days" en “Contrasto Grosso”. De organisatie van het muziek evenement heeft voor de finale “Ode an die Freude/Song of Joy” als muziekstuk voorgedragen. Op zondagmiddag mag het jeugdorkest nog een eigen programma spelen in de stad.

Het opleidingsorkest bestaat uit ongeveer 35 enthousiaste jongeren die onder leiding van Johan de Jong de sterren van de hemel spelen. Samenspel en samen iets gezelligs ondernemen staat hoog in het vaandel bij het opleidingsorkest van de Stedelijke Harmonie.

De organisatie van het muziekweekend heeft de volgende leus voor dit jaar gekozen:

"Bouwen aan bruggen over grenzen heen”. Drie dagen voor jong en oud een geweldig programma met disco, concert- en marsmuziek, spelletjes, een enorm vuurwerk en diverse attracties op de kermis. Ze willen de muzikanten en publiek inspireren.

Bespeel je een instrument of wil je dat gaan doen kom gerust eens langs bij de Stedelijke Harmonie Harderwijk op vrijdagavond tussen 19:00 en 21:00 uur.