Opleiding Sign uitgeroepen tot TOPOPLEIDING!

De Keuzegids MBO is afgelopen week uitgekomen met als resultaat dat de opleiding Sign van Landstede mbo is uitgeroepen tot Topopleiding.  De opleiding Sign is een veelzijdige opleiding, toch kennen veel mensen deze opleiding niet. Dat ervaren studenten Rick van Steeg en Lotte de Jong van de opleiding Sign ook.

“Als mensen vragen welke opleiding ik doe, dan weten ze vaak niet wat je met de opleiding Sign kunt worden. Dat terwijl er zoveel mogelijkheden zijn. Bij de opleiding Sign ben je bezig van concept tot realisatie. Je bent aan het voorbereiden, ontwerpen, je maakt schetsen en werkt het product uit, zodat je het kunt printen of plotten en kunt plakken.” Aldus Lotte de Jong.

Bij de opleiding Sign ben je vooral bezig met reclame-uitingen en deze vind je overal. Niet alleen op tv en in drukwerk, maar ook op straat: posters, billboards, logo’s op auto’s en gevels en noem maar op. Dat deze opleiding goed bij Rick paste, dat wist hij al snel: “Ik koos voor de opleiding Sign, omdat ik graag praktisch bezig wilde zijn. Ik vind het een hele leuke opleiding, omdat je veel zelfstandig aan het werk bent, veel vrijheid hebt en goede begeleiding krijgt. In de eerste maand van mijn opleiding mocht ik al verkeersborden maken. Dat maakt deze opleiding zo gaaf!”

Lotte is het hier volledig mee eens: “Het creatief bezig zijn is erg leuk en vaak zie je werk van jezelf terug. Dan zit ik in de auto en dan zie ik ineens werk dat ik op school of stage heb gemaakt buiten hangen als reclame. Dan ben ik toch wel trots!”

Volgens Lotte past de opleiding Sign goed bij creatieve mensen. “Je kunt jouw creativiteit goed kwijt in deze opleiding. Vooral als je houdt van tekenen, dingen ontwerpen met Illustrator of Photoshop, dan is dit de perfecte opleiding. Het is een opleiding waarbij je veel verschillende dingen doet. De ene dag plak je reclame, de andere dag ben je bezig met projecten en aan het snijden, plotten of printen. Geen dag is hetzelfde.”

Rick is het hier helemaal mee eens. “Ik ben blij dat ik de opleiding bij Landstede mbo in Harderwijk volg. Het is dicht bij het station, er hangt een gezellige sfeer op school en de docenten zijn deskundig.”

Ook de teamleider van de opleiding Sign, Henriëtte Dijkstra, is blij met het resultaat. “Als team zijn wij ontzettend trots dat wij het label Topopleiding hebben gekregen. Wij vinden het erg belangrijk dat studenten zich individueel kunnen ontwikkelen tot beroeps bekwame werknemers.”

Naast de opleiding Sign zijn bij Landstede mbo Harderwijk de volgende opleidingen ook tot Topopleiding uitgeroepen: Veiligheid & Vakmanschap Bedrijfsautotechniek, ICT & Technologie, Sport & Bewegen, Autotechniek en Office & Management.

Op 23 januari is het Open Huis bij Landstede mbo van 16:30-20:30. Docenten en studenten staan klaar om meer informatie te geven over de verschillende opleidingen.