Openlucht Monumentendag Harderwijk

Open Monumentendag Harderwijk gaat door. Ondanks de Coronacrisis kunnen Harderwijkers en toeristen ook in 2020 tijdens de Open Monumentendag weer genieten van de unieke monumenten in de Harderwijkse binnenstad.

Waar veel evenementen zijn afgelast en waar omliggende plaatsen een pas op de plaats maken, hebben we er in Harderwijk voor gekozen om te kijken wat nog wél mogelijk is, binnen de huidige regels. Dit jaar is nationale Open Monumentdag op zaterdag 12 september.

Het programma is dus Corona-proof gemaakt. Dat wil zeggen, we gaan nergens naar binnen en alle activiteiten vinden plaats in de Open Lucht. Vandaar dat we dit jaar spreken van “Openlucht Monumentendag”. Er is nog een groot verschil met de vorige Open Monumentendagen.

Dit jaar is er een speurtocht door de binnenstad van Harderwijk. De speurtocht is door jong en oud goed op te lossen. Deze dag is dus ook ideaal voor gezinnen. De routebeschrijving kun je op 12 september ophalen bij een kraam op het bordes van het Oude Stadhuis op de Markt. Deelname is gratis. In de routebeschrijving staan diverse vragen. De antwoorden zijn te vinden op of bij de monumenten zelf, met behulp van foto’s of door het bekijken van middeleeuwse taferelen die op drie verschillende plekken in de binnenstad te bewonderen zijn.

De tocht duurt ongeveer één uur en kan tussen 10:00 uur en 16:00 uur gelopen worden. Eindpunt is weer het Oude Stadhuis op de Markt. Als je de vragenlijst invult en inlevert maak je kans op een van de mooie prijzen, ter beschikking gesteld door lokale ondernemers.