Opening van Sportwijzer Voorjaarseditie in Sportcomplex de Sypel (video)

Op woensdag 24 februari opende wethouder Pieter Teeninga de Sportwijzer Voorjaarseditie tijdens de Spetterende Sportmiddag in Sportcomplex de Sypel.

Om 13.00 uur was er eerst een gezamelijke warming up. Daarna konden de sportclinics, die worden aangeboden door de sportverenigingen uit Harderwijk en Hierden, beginnen.


De sportwijzer is een project voor alle kinderen van de groepen 3 tot en met 8 van de Harderwijker en Hierdense basisscholen. Doel van het project is basisschoolleerlingen te stimuleren om te gaan sporten. Met Sportwijzer kunnen kinderen zelf ervaren hoe leuk sport is. Daarnaast is bewegen gezond en leren kinderen van sporten ook samenwerken en samen spelen. In deze voorjaarseditie kunnen ouders ook weer meedoen! Ook voor ouders zijn er verschillende cursussen waarvoor zij kunnen inschrijven, zoals bijvoorbeeld jazzdans, handbal of basketbal.

De cursussen van de voorjaarseditie starten vanaf 29 februari en lopen door tot juli 2016. De inschrijving is inmiddels gestart. Er zijn verschillende cursussen, variërend van kempo kuntao tot gymnastiek en van mountainbiken tot zeilen. Inschrijven en meer informatie kan via www.sportwijzerharderwijk.nl