Opening van de Popschool in het Oude Stadhuis van Harderwijk (video)

Zaterdagmiddag 23 april heeft wethouder van cultuur, Gert Jan van Noort, de officiële opening verricht van ‘De Kelder’. Onder deze naam biedt de Popschool vanaf nu een keur aan mogelijkheden voor muzikanten aan in de kelder van de Popschool aan de Markt.

Met de opening van De Kelder is Harderwijk vanaf nu een professionele opnamestudio en controleruimte, twee volledig toegeruste oefenruimtes en een gezellige vintage-style ontmoetingsruimte rijker. 


STUDIO
De studio biedt een keur aan mogelijkheden. Natuurlijk kunnen bands en soloartiesten er nummers opnemen. Maar we zetten de studio ook in op een educatieve manier. Zo kunnen leerlingen van de Popschool die de leergang ’Singer Songwriter’ volgen, in de studio aan de slag met muziekproductiesoftware en kunnen schoolklassen een workshop volgen en hun eigen nummer van idee tot cd op te nemen.
 
OEFENRUIMTES
De vraag van bands naar ruimtes om te repeteren wordt steeds groter. Veel bandjes van leerlingen en niet-leerlingen zijn op zoek naar een geschikte ruimte, maar die zijn vaak te duur of liggen buiten de stad. In De Kelder hebben we twee grote oefenruimtes, die geheel geoutilleerd zijn. Er staan instrumenten, versterkers en een zanginstallatie. Ook geven we in de oefenruimtes Bandcoachinglessen. In deze lessen wordt leerlingen geleerd om samen te spelen in een band. De lessen worden afgesloten met een geluidsopname in de studio en een optreden op een podium in de stad.
 
De Popschool heeft de hoop en overtuiging dat het brede scala aan mogelijkheden dat De Kelder biedt, een positief effect zal hebben op het muzikale klimaat in Harderwijk en een stimulans zal zijn voor de ontplooiing van de Harderwijkse creativiteit in het algemeen en die van de popmuziek in het bijzonder!