Opening fietsenwerkplaats azc Harderwijk

Woensdag 12 april is de fietsenwerkplaats van het azc in Harderwijk geopend door wethouder Gert Jan van Noort. 

Door het ‘keuren’ van een oude fiets heeft de wethouder de werkplaats officieel geopend.

De inrichting van de fietsenwerkplaats is mede tot stand gekomen door het Platform Welkom Vluchtelingen Harderwijk. Het bedrijf Trek Benelux, gevestigd in Harderwijk, heeft achttien testfietsen aan het azc gedoneerd.

Fietsenwerkplaats AZC geopend in Harderwijk
 
De fietsenwerkplaats op het azc wordt mede beheerd door vrijwilligers van het platform. In de werkplaats zullen vrijwilligers samen met bewoners van het azc fietsen gaan repareren. Ook zullen de vrijwilligers 1x per week fietslessen verzorgen. Het COA is blij met de bijdrage van het platform aan de fietsenwerkplaats en aan het organiseren van de fietslessen.
 
Wethouder Van Noort vindt dit een goede activiteit vanuit het platform. “De activiteiten van het platform zorgen mede voor een zinvol verblijf op het azc en een welkom gevoel in de gemeente Harderwijk”.
 
Petra de Fluiter, algemeen directeur Trek Benelux: “Fietsen is belangrijk. De fiets brengt je niet alleen verder, het zorgt ook voor verbinding met de omgeving. Daarnaast is het heel erg Nederlands. Daarom hebben wij achttien testfietsen gedoneerd”. Op het azc zullen deze testfietsen gebruikt worden voor fietstochten in de omgeving. Een gezamenlijke activiteit door en voor vrijwilligers en bewoners.