Open repetitie Wereldmuziekkoor Duende

Liederen uit de hele wereld, zangers uit de hele regio!

Zin om te zingen?Of ben je dat standaard repertoire zat Dit is je kans, want op donderdag 28 mei houdt Wereldmuziekkoor Duende uit Nunspeet een open repetitie voor iedereen die van zingen houdt en dit ook daadwerkelijk in praktijk wil gaan brengen.

Wie en wat is Duende? Duende is een gemengd koor. De leden komen uit de hele regio Noordwest Veluwe en de Flevopolder. Het koor zingt liederen uit de hele wereld in de oorspronkelijke taal. Het zijn liederen over het leven, de liefde, de oogst, over strijd en over vrede. Het gemeenschappelijke is dat ze uit een oude traditie van de wereldmuziek voortkomen. Duende zingt alle liederen meerstemmig, meestal a capella gezongen, soms met instrumentale begeleiding. Kijk even op de website www.koor-duende.nl

wereldkoor duende muziek

Duende staat sinds 2011 onder leiding van de jonge inspirerende dirigente Ruth Klijn uit Deventer. Ruth rondde in 2008 de opleiding docent muziek (voorheen schoolmuziek) aan het Enschedese conservatorium af en in 2012 de Meerjarige dirigentenopleiding (MDO) in Utrecht. Ruth is dirigente van diverse koren, waaronder ook pop- jazz- koren. ‘Het werken met een groep mensen die met plezier zingt en door de repetities steeds meer een muzikale eenheid vormt is voor mij erg inspirerend' aldus Ruth.

Het koor is laagdrempelig. Om mee te zingen bij Duende hoef je geen zangervaring te hebben. Ook is het niet nodig dat je van blad kunt lezen. Enthousiasme en jezelf durven laten horen zijn belangrijker. Duende repeteert op donderdagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur in basisschool De Schakel aan de Randweg 11 te Nunspeet. Het koor treedt ongeveer drie keer per jaar op.

Wij roepen iedereen van zingen houdt op om vrijblijvend kennis met Duende te maken. Gewoon door een avond mee te zingen. Vooral tenoren zijn zeer welkom. De open repetitie op donderdag 28 mei is hiervoor een goede gelegenheid. Natuurlijk is het bijwonen van een andere repetitieavond ook mogelijk.

Voor vragen kun je bellen met Elly Hulshof, tel 0341-251303. Je kunt ook mailen naar [email protected]. Op de website www.koor-duende.nl vind je achtergrondinformatie en kun je het koor ook zien en horen.