Open kampioenschap Botter slepen in Harderwijk

De Botterstichting Harderwijk organiseert op Koningsdag 2017 voor de eerste keer het 'open' kampioenschap ‘Botter slepen.

Bij het ‘Botter slepen’ gaat het erom om met handkracht  zo snel mogelijk een botter vooruit te trekken in de haven van Harderwijk.

Bij het botterslepen wordt, zoals de naam eigenlijk al zegt, door een team van vier personen, met handkracht een botter voortgetrokken door het water. Als de finishlijn is bereikt wordt de tijd geklokt. Het snelste team is winnaar van het spel.
 
Teams van vier volwassen personen kunnen zich inschrijven. Dat mogen vertegen-woordigers van een sportclub zijn of inwoners van een straat. Ook teams uit Hierden, Ermelo of elders uit de regio(of daarbuiten) zijn welkom. Ook bedrijven of vriendenclubs mogen zich inschrijven voor deze sportieve uitdaging.
 
Deze meeting vindt plaats op koningsdag 2017, donderdag 27 april, van 14.00 – 16.00 uur aan de haven in Harderwijk. Aanmelden kan schriftelijk tot uiterlijk donderdag 20 april, via [email protected] 

De winnaars zijn de eerste lokale, maar ook nationale kampioen 'botter slepen' van het land.

Dat is een grote eer. Daarnaast verzekeren de winnaars zich van een geheel verzorgde bottertocht voor 10 personen op een mooie avond in 2017.
 
De kosten voor inschrijving bedragen 12 euro per team. De opbrengst is bestemd voor onderhoud van de authentieke Harderwijker botters.