Open dag Vischafslag Harderwijk op zaterdag 16 april

Na de officiële opening op 15 april zal de Vischafslag Harderwijk haar deuren openen. Zij organiseert op zaterdag 16 april een open dag zodat iedereen dit mooie pand in de haven van Harderwijk eens van binnen kan bekijken.

Met de steun van provincie en gemeente en alle sponsors staat er een prachtig nieuw pand. De Vischafslag Harderwijk brengt een stuk geschiedenis terug en vertelt over het rijke visserijverleden van Harderwijk.

Vischafslag en Botterloods kunnen uitvoerig worden bekeken. Bovendien worden er de gehele dag door veilingen gehouden, net zoals dat vroeger ging, met de originele "mijnklok" en met het luiden van de bel. Dus heb je altijd al eens willen weten hoe de vis vroeger in de Vischafslag geveild werd, bezoek dan de open dag. Vanuit de houten bankjes kun je bieden.  U kunt zelf in de huid kruipen van de vishandelaren van vroeger.
 
De gehele dag door zijn er in de Vischafslag en de Botterloods activiteiten voor jong en oud, zoals ouderwets netten boeten, vis roken, een loterij enz. Er kan een botter worden bezichtigd en er wordt uitleg gegeven over de restauratie van de HK4. Ook start op deze dag de verkoop van een bijzonder boek over de geschiedenis van de Vischafslag ‘De bel geet’.
 
Iedereen is van harte welkom op zaterdag 16 april tussen 9:00 en 17:00 uur om mee te doen aan één van de activiteiten en het mooie nieuwe pand te bezichtigen Havendijk 13, Harderwijk.

Vischafslag Harderwijk

Palingrokerij en Vishandel Dries van den Berg

Adresgegevens

Stephensonstraat 2
3846 AK Harderwijk

Telefoon

T. 0341-423723

Openingstijden

Ma Gesloten
Di 9.30 - 18.30 uur
Wo 9.00 - 18.30 uur
Do 9.00 - 18.30 uur
Vr 9.00 - 18.30 uur
Za 9.00 - 18.00 uur
Zo Gesloten
Meer info