Open ‘boot’ vakantieschip Prins Willem-Alexander

Op zaterdag 23 februari 2019 is er van 10.00 tot 14.00 uur open ‘boot’ op het vakantiehospitaal-schip Prins Willem-Alexander. In de afgelopen winterperiode hebben diverse onderhouds- en renovatiewerkzaamheden plaatsgevonden. 

Tijdens de open ‘boot’ kunnen alle belangstellenden het vernieuwde vakantieschip bewonderen. Tevens vindt tijdens de open dag een kick-off plaats van diverse activiteiten die dit jaar gaan plaatsvinden voor sponsoring nieuwe bedden. Het schip ligt aan de kade in Harderwijk.

Modern en eigentijds
In de afgelopen winterperiode heeft het schip aan wal gelegen voor onderhouds- en renovatiewerkzaamheden. Deze werkzaamheden waren nodig om weer een modern en eigentijds schip te kunnen aanbieden, die aan alle maatstaven van een modern ‘cruise’ schip voldoet. Tijdens de open ‘boot’ kunnen alle belangstellenden het vernieuwde vakantieschip bewonderen en in gesprek gaan met de medewerkers van het schip.
 
Beddenactie
De Prins Willem-Alexander is een vakantie-hospitaalschip voor cliënten van zorginstellingen. In 2003 is het vakantieschip Prins Willem-Alexander gedoopt door koningin Maxima en sindsdien hebben ruim 28.000 zorgbehoeftige gasten meegevaren met het schip om een onvergetelijke vakantie te beleven. De bedden op het schip hebben inmiddels 16 seizoenen meegevaren en zijn langzamerhand aan vervanging toe. Daarom wordt in 2019 allerlei acties ondernomen om geld in te zamelen voor aanschaf van nieuwe bedden en matrassen. De kick-off van deze activiteiten vindt plaats tijdens de open ‘boot’ in Harderwijk, de thuishaven van het vakantieschip Prins Willem-Alexander.