Op vrijdag 25 september kwamen de deelnemers van de Veluwe Games weer in beweging

Voor het vierde jaar op rij werd op en rond het terrein van voetbalvereniging Zwart Wit ‘63 de sportdag georganiseerd voor mensen die in een maatschappelijk moeilijke positie verkeren. Dit jaar waren er 180 aanmeldingen.

De Harderwijkse wethouders Christianne van der Wal en Gert-Jan van Noort openden de Veluwe Games 2015. Initiatiefnemer Steef van Montfoort: “De Veluwe Games moet een aanjager zijn om mensen meer in beweging te krijgen. Mensen raken geïnspireerd en voelen zich er goed bij”.

Na een gezamenlijke warming-up volgden de deelnemers sportclinics als werelddans, volleyballen, krav maga, mountainbiken of snorkelen. Het aanbod door de verschillende sportaanbieders was fantastisch en mensen genoten met volle teugen. Paardrijden was als nieuwe sport bij de Veluwe Games meteen razend populair. Ook de oud ‘Sterkste man van Nederland’ Wout Zijlstra was weer aanwezig en daagde mensen uit om aan de Highland Games mee te doen.
 
Er werden mooie verhalen verteld. Door deelname aan een vorige editie van de Veluwe Games zijn mensen letterlijk weer in beweging gekomen. Door bijvoorbeeld het oppakken van scholing of het volgen van cursussen hebben mensen er zelf voor gezorgd dat zij weer meedoen in de maatschappij.
 
Veel mensen vertrokken aan het einde van de dag moe maar voldaan en met een lach op hun gezicht. De waarde van sport is maar weer eens bewezen tijdens de Veluwe Games 2015. Zowel deelnemers als vrijwilligers en organisatoren kijken uit naar de 5e editie van de Veluwe Games in 2016!

Veluwe Games 2015