Ook Black Friday Weekend in Harderwijk

Heerlijk Harderwijk Winterstad barst aanstaand weekend in alle hevigheid los. De intocht van Sinterklaas, twee weken geleden, was al een prachtig voorproefje op al het moois dat ons de komende weken nog te wachten staat.

Black Friday Weekend

De uit Amerika overgewaaide “Black Friday” hype wordt ook in Nederland steeds populairder. Een groot aantal Harderwijker ondernemers pakt op vrijdag en zaterdag goed uit tijdens het “Black Friday Weekend”. Ze nodigen je van harte uit om naar de stad te komen en te profiteren van de aantrekkelijkste aanbiedingen. Of het nou een korting, een cadeautje of een speciale behandeling is? Je kunt niet om al het voordeel heen. De deelnemende winkels zijn goed te herkennen. Overal in de stad vind je trossen goud met zwarte ballonnen. Deze vormen samen met de feestverlichting en de versierde bomen een prachtig geheel. Er zijn zelfs winkels die het “Black Friday Weekend” op zondag doorzetten. Voor TV Gelderland ook een prima reden om naar Harderwijk af te reizen en er een nieuwsitem van te maken. Op vrijdagmiddag heb je grote kans om Sinterklaas met zijn Pieten tegen het lijf te lopen. Zij wandelen de hele middag door de stad en delen natuurlijk heerlijke pepernoten uit. 

Opening van de IJsbaan

Ook dit jaar geniet Harderwijk weer van maar liefst 5 weken schaatsen op de Markt. Aanstaande vrijdagavond vindt de opening van de ijsbaan plaats waarna er volop geschaatst kan worden door jong en oud. En terwijl de kinderen lekker rondjes draaien op het ijs geniet jij van een warme chocolademelk met slagroom of een beker glühwein. En je kijkt je ogen uit in het compleet vernieuwde ijsbaanpaviljoen. Op de website van www.harderwijkopijs.nl vind je de actuele openingstijden. 

Hanzezondag

Elke eerste zondag van de maand is het Hanzezondag in de gezellig binnenstad van Harderwijk. Zo ook dit weekend. Tijdens de Hanzezondagen start er maar liefst twee keer (12.00 en 14.00 uur) een Hanzestadswandeling bij het Toeristisch Informatie Punt (TIP), dat inmiddels zijn intrek heeft genomen in de prachtig hal van het compleet verbouwde stadhuis op de Markt. Aanmelden voor deze wandelingen kan bij de TIP. De ervaren stadsgidsen vertellen je alles over de historie en ze laten je de verschillende monumenten van binnen en van buiten zien. De Vischafslag en de Molen openen deze zondag ook hun deuren. En voor de kunstliefhebbers zijn beide musea in de stad geopend. Met een aantrekkelijk combinatieticket geniet je van een leuk voordeel. Er zijn de nodige winkels geopend en bij de gezellige horeca kun je terecht voor een lekkere Hanzekoffie of een Hanze Borrelplank.
 
Wil je op de hoogte blijven van al het leuks dat Heerlijk Harderwijk te bieden heeft? Volg ons dan op Facebook of Instagram en bezoek regelmatig de UitAgenda op onze website: www.heerlijkharderwijk.nl.