Ook assistenten en directie verdienen een eerlijke beloning

Vorig schooljaar trok basisschool de Brug veel aandacht met hun ludieke voor een betere CAO voor leerkrachten in het basisonderwijs. In juni is er in de nieuwe CAO al veel bereikt voor de leerkrachten, maar dit geldt niet voor ondersteuning en directie in het onderwijs. 

Ook de ondersteuning en directie in het basisonderwijs verdienen een eerlijke beloning volgens Rob Leijenhorst, directeur van CBS de Brug.

"De assistenten zijn van grote waarde voor de school. Zij nemen soms groepen over en ondersteunen de leerkrachten op veel gebieden in het begeleiden van de kinderen. Heel verantwoordelijk werk." aldus Rob Leijenhorst. 

De directeur van CBS de Brug geeft aan niet zozeer te strijden voor extra ondersteuning, maar wel voor een eerlijke beloning voor het werk. In juni is er in de nieuwe cao al veel bereikt voor leerkrachten. "En dat is volkomen terecht, nu vragen wij aandacht voor de ondersteuners en directie in het onderwijs"

De actie in mei, waarbij Rob een les verzorgde voor de hele school was goed ontvangen.

Vooral door de ouders. Met de actie werden de grote klassen en de werkdruk van de leerkrachten gesymboliseerd. "Van nature leggen mensen in het onderwijs en de zorg het werk liever niet plat. Maar we vonden het wel belangrijk om een signaal af te geven. Met de actie in mei is dat goed gelukt." 

Niks doen is voor de Brug dus geen optie. Ook nu kiezen ze daarom weer voor een ludieke actie. Die vooral niet ten koste gaat van de kinderen. De ondersteuners en directie gingen de straat op voor een prikactie.