Onze mensen maken het verschil

Pieter van Es is alweer de derde generatie in het familiebedrijf 't Vloerenhuis in Putten. De keuze voor het familiebedrijf heeft hij tijdens zijn schooltijd al heel bewust gemaakt, toen hij al vaak met oudere parketteurs mee ging, de kunst afkijken.

De zaak bestaat al sinds 1908, Pieter's opa, Abraham van Es senior, nam het bedrijf in 1927 over. Sinds 1984 werkt Pieter er fulltime. 

Opgroeien in de familiezaak had zowel voor- als nadelen. De korte lijntjes zorgen ervoor dat zaken snel opgelost zijn. "Maar je moet oppassen dat je niet altijd over de zaak aan het praten bent, dat vrije tijd ook vrije tijd is. Daar moet je wel echt een goede lijn in vinden."

Momenteel staat Pieter het grootste deel van de tijd in de showroom aan de Engweg. "Het is belangrijk dat daar ook iemand staat die van de hoed en de rand weet en de mensen de juiste informatie kan geven." Natuurlijk haalt hij daar veel voldoening uit, maar het liefst werkt hij met zijn handen. "Samen met onze vakmensen prachtige nieuwe vloeren maken of oude, beschadigde vloeren weer herstellen. Het echte vakwerk."

Mensen vanuit heel  Nederland en zelfs uit Frankrijk, België en Duitsland, komen naar Putten om er hun vloer te halen.

Dat maakt Pieter trots. "Wij hebben hele goede parket- en houten vloeren van topkwaliteitsmerken. We zijn blij met de dealerschappen die we de afgelopen jaren hebben binnen gehaald." Toch verklaart dat maar een deel van het succes. "De mensen die bij ons werken, de meesterparketteurs, die maken het verschil. Wij leveren kwaliteit door passie, kennis en regelmatige training."