Onverwachtse wisseling van de wacht bij Veluvia

Door Lex Schuijl - Veluvia gaat zonder de familie Roelofsen door. De reden voor dit onverwachtse besluit licht eigenaresse en gastvrouw Jacolien Roelofsen toe. “In februari gaf onze oudste dochter Ruth, die al een tijdje in ons bedrijf werkzaam is, aan dat zij er toch van af ziet om ons op te volgen bij Veluvia. 

Ze heeft voor iets anders gekozen en mijn man Reijer en ik blijven bij ons besluit om met deze horecagelegenheid en de bootverhuur te stoppen. Een gegadigde om dit van ons over te nemen, is echter niet zo snel gevonden.”

Meer dan werken alleen
Jacolien is 50-plusser en is de lange werkweken van soms meer dan tachtig uur zat. Ze wil meer tijd aan het gezin en haar ouders besteden. “Mijn ouders worden ook een dagje ouder, ze zijn de zeventig gepasseerd en daar wil ik graag meer tijd in steken. Daarnaast ben ik nog steeds nauw betrokken bij de goede doelen, zoals onze stichting Share to Serve, waar ik me met liefde voor blijf inzetten."
 
Oplossing
Uiteindelijk is het toch gelukt iemand voor het bedrijf te vinden. “Koos Brochard is een echte vakman die we al lang kennen. Koos komt hier regelmatig met zijn vrouw een kopje koffie drinken en we hebben goede contacten met elkaar. Op onze beurt komen Reijer en ik er regelmatig voor een hapje in zijn restaurant Klein Parijs.”

Koos Brochard is eigenaar van het in het centrum van Harderwijk gelegen restaurant Klein Parijs. Samen met zijn vrouw pachten zij met ingang van 1 juni a.s. het bedrijf.

Veel gaat er volgens Brochard niet veranderen. De smederij blijft doordraaien en dat geldt ook voor de botterloods. Wel is in overleg besloten om ook na de overname Veluvia op zondag niet te openen. Reijer en Jacolien Roelofsen laten Veluvia en de historische locatie niet helemaal los. Ze blijven in het huis op de helling wonen. Jacolien wil graag nog zo nu en dan bijspringen als gastvrouw.

Jacolien Roelofsen bij de Haven Harderwijk