Ontwikkelingen Tonsel - Zuid in voorbereiding

College van B&W Harderwijk hebben besloten om het ontwerpwijzigingsplan Drielanden – Werklandschap Oost vrij te geven voor vooroverleg.

Het ontwerpwijzigingsplan voorziet in een verdere invulling zoals dat bepaald is in het vastgestelde bestemmingsplan Drielanden – Groene Zoom.

Het ontwerpwijzigingsplan Drielanden – Werklandschap Oost maakt het mogelijk zeven nieuwe bedrijfskavels te ontwikkelen. Het gaat hier om het perceel in Tonsel – Zuid gelegen tussen de Harderwijkerweg, de Fokko Kortlanglaan en het Meeboerserf. De twee bestaande panden blijven gehandhaafd, zowel qua bebouwing als qua functie. Er zijn uitsluitend bedrijfsactiviteiten toegestaan die vallen in de lichtste milieucategorieën.

Een luw en groen binnengebied

De nieuwe bedrijfskavels hebben een oppervlakte van circa 1500 à 2000 m². Het gebied wordt ontsloten via de Fokko Kortlanglaan. De bedrijfsbebouwing staat achter op het kavel gepositioneerd, zodat het voorterrein kan worden gebruikt als ontvangstruimte en als parkeerterrein. Samen met het te behouden bos ontstaat hier een luw en groen binnengebied.

De kaders

Voor de bedrijfspanden zal gebruik gemaakt worden van materialen met een natuurlijke uitstraling, in hoofdzaak baksteen en hout (of houtachtige materialen). Voor de hoofdmaterialen wordt uitgegaan van gedekte aardse kleuren. Het algemene beeld dat bereikt dient te worden is ‘het werken in een aantrekkelijk landschap’. Maximaal 50% van het perceel zal bebouwd worden. De maximale bouwhoogte bedraagt 8 meter met uitzondering van een relatief klein gebiedje in de noordhoek waar maximaal 15 meter is toegestaan. Langs de buitenranden van het gebied zal een groenstrook komen waarin afwisselend lage en opgaande beplanting zal worden aangebracht.

Het ontwerpwijzigingsplan zal medio juni 2016 ter visie worden gelegd. Voor nadere informatie kan contact worden opgenomen met het Domein Ruimte, de heer M. den Braven, tel. 0341 411 911. Het plan is ook alvast te raadplegen op de website van de gemeente Harderwijk onder: http://www.harderwijk.nl/leven/drielanden_3175