Ontwikkeling Boekhorstlaan als schakel tussen Harderwijk en de Veluwe

Het college van B&W heeft kennisgenomen van de ontwikkelingsplannen in het gebied van de Boekhorstlaan. Deze passen zowel bij de Structuurvisie Harderwijk 2031 als bij de Visie op Leisure.

Met het mogelijk maken van een groot aantal recreatieve functies op deze locatie ontstaat een schakel tussen Harderwijk en de Veluwe.

Inmiddels heeft zich een initiatiefnemer (Veluwe Transferium Boekhorst B.V) gemeld met het idee om ‘Stadsentree Boekhorstlaan’ te ontwikkelen. Het betreffende gebied wordt begrensd door Rijksweg A28, de N302 (Ceintuurbaan) en de Deventerweg.

Diverse functies en activiteiten

In het initiatief wordt gedacht aan een divers aanbod van functies en activiteiten zoals een bezoekerscentrum (educatief en informatief centrum), een fiets – en wandelvoorziening (in combinatie met stalling, verhuur, ondersteunende detailhandel en reparatie) en fietsverhuur. Verder wordt onder meer aan een horecavoorziening gedacht (fastfood), een verkooppunt van lokale producten en een ophaalpunt voor op
internet bestelde goederen. Ook onderscheidende vrijetijdsvoorzieningen, zoals een klimwand en sporten spelvoorzieningen gerelateerd aan de Veluwe, behoren ook tot de mogelijkheden.

Verzoek aan de raad

Het college heeft inmiddels de raad voorgesteld in te stemmen met de kaders van het ontwikkelingsplan. De ontwikkelingsplannen worden gepresenteerd tijdens de vergadering van de commissie Ruimte op 19 mei. Het ‘Beeldkwaliteitsplan Omgeving Boekhorstlaan’ ligt binnenkort voor 6 weken ter inzage.