Ontwerp nieuwe gebouw De Roef definitief

Het ontwerp voor het nieuwe gebouw van MFC De Roef is definitief vastgesteld. In juni start de sloop en in het najaar staat de nieuwbouw gepland. Bij de ontwikkeling van het ontwerp zijn buurtbewoners en gebruikers nauw betrokken geweest.

MFC de Roef nieuwbouw

De buurt was nauw betrokken bij de ontwikkeling van het nieuwe gebouw

Tijdens diverse bijeenkomsten wisselden gebruikers en omwonenden van gedachten over de toekomst van het wijkcentrum. Daarbij is niet alleen aan het gebouw zelf gedacht, maar ook aan het verkeer en parkeermogelijkheden rondom de locatie. De stuurgroep met daarin vertegenwoordigers van de gemeente en het ontwikkelbestuur van MFC De Roef hebben nu het ontwerp van architectenbureau studioMAEK vastgesteld. Omwonenden en gebruikers zijn inmiddels op de hoogte van de definitieve plannen.
 
Nieuwe gebouw wordt huiskamer van de wijk
Het nieuwe gebouw van De Roef wordt energieneutraal en krijgt een parkeerkelder voor de vaste huurders. De Roef wordt een open plek waar iedereen welkom is. Er wordt veel glas gebruikt zodat je goed ziet wat binnen gebeurt. Daarbij houdt het bouwteam rekening met hoge geluidseisen zodat de buurt en gebruikers zo weinig mogelijk merken van activiteiten in en om het gebouw.

De Roef wordt straks een wijkcentrum met zorg, welzijn en ontmoeten

Buurtbewoners zijn van harte welkom voor een goede kop koffie, verenigingsactiviteiten, cultuur en workshops. Ook komen er organisaties die gaan samenwerken op het gebied van zorg, welzijn en ontmoeten.

De Roef wordt een centrum met aandacht voor Positieve Gezondheid
Naast het ontmoetingscentrum met plek voor verenigingen en activiteiten, komt er in De Roef ook ruimte voor gezondheidsorganisaties, zoals de huisarts en welzijnsorganisatie Zorgdat. Deze organisaties hebben aandacht voor Positieve Gezondheid en gaan samenwerken aan gezondheid en welzijn. De ontwikkeling van hiervan gebeurt in samenwerking met de gemeente, zorg- en welzijnsorganisaties, gebruikers én buurtbewoners. 

Ontwikkeling wijkcentrum samen met gemeente, zorg- en welzijnsorganisaties, gebruikers én buurtbewoners

Start sloop oude pand op 7 juni
Tijdens de bouwwerkzaamheden verhuist De Roef tijdelijk naar het terrein van De Rietmeen in Stadsweiden. Vanaf vrijdag 4 juni is iedereen welkom voor activiteiten, bijeenkomsten of een kop koffie. Op 1 september 2022 is naar verwachting de officiële opening van het nieuwe pand van De Roef. Tot die tijd voorzien De Roef en De Rietmeen gezamenlijk in een ontmoetingsplek voor wijkbewoners.

Ga voor meer informatie naar deroefharderwijk.nl.