Onthulling van het mozaïek kunstwerk Groen van Prinsterer Mavo

Maandagmiddag 11 september vond de onthulling plaats van het mozaïek kunstwerk Groen van Prinsterer bij Kok Experience in Harderwijk. 

Op de wand van de gymzaal van de Groen van Prinstererschool was indertijd een prachtig kunstwerk, in mozaïek uitgevoerd.

Het kunstwerk werd in 1964 gemaakt door de heer De Vries uit Deventer. Ap Koebrugge (oud directeur) en Cees Kelderman (gymdocent) hebben allebei geen idee wat er op het kunstwerk is afgebeeld. 

De wand was vroeger een ontmoetingsplek voor de leerlingen van de Mavo, zoals Tijmen van Ark zei; "hier rookte je je eerste sigaretje"

Vanwege de bouw van de nieuwe brandweerkazerne moest de voormalige Groen van Prinstererschool worden gesloopt. Gelukkig is het kunstwerk bewaard gebleven en de wand werd opgeslagen op de Gemeentewerf.
 
In samenwerking met de Veiligheidsregio Noordoost-Gelderland (VNOG), Kok Experience en de gemeente Harderwijk is een nieuwe locatie gevonden voor dit kunstwerk!

Het kunstwerk staat nu op de erfgrens van VNOG en Kok Experience en is vanaf de Hoofdweg weer duidelijk zichtbaar. 

De oud leraren met partners van de Groen van Prinsterer Mavo waren uitgenodigd om bij deze onthulling aanwezig te zijn en na afloop hebben ze er een gezellige reunie van gemaakt onder het genot van een hapje en een drankje bij Kok Experience.


Oud leraren Groen van Prinsterer Mavo Harderwijk
Groepsfoto: oud leraren met partners en wethouder Gert-Jan van Noort

Kok Experience

Adresgegevens

Hoofdweg 2
3842 GZ Harderwijk

Telefoon

T. 0341-230000

Meer info