Onthulling burgemeestersportret Harm-Jan van Schaik

Maandag 4 maart is in het Stadsmuseum in Harderwijk het portret van oud-burgemeester Harm-Jan van Schaik onthuld. Het is traditie dat van iedere vertrekkende burgemeester een portret wordt gemaakt dat in het Huis van de Stad komt te hangen. 

Zo is het ook gebruikelijk dat die burgemeester zelf een kunstenaar uitkiest die zijn portret verzorgt

Van Schaik koos voor zijn portret voor de landelijk bekende schilder Marius van Dokkum. Samen met Sem (oud-kinderburgemeester) en Marius van Dokkum heeft hij het schilderij onthuld.

Onthulling schilderij Harm Jan van Schaik

Van Dokkum heeft als enige levende schilder een eigen museum, en dat museum staat - heel toepasselijk - in de binnenstad van Harderwijk. Een gouden combinatie dus, deze schilder en de oud-burgemeester van de stad Harderwijk. De afgelopen maanden heeft Van Dokkum in verschillende sessies aan het schilderij van de oud-burgemeester gewerkt.

Schilderij Harm Jan van Schaik

Portret te bezichtigen voor inwoners
Na de onthulling kunnen inwoners en bezoekers van Harderwijk het eindresultaat tot en met Tweede Paasdag gratis bewonderen in de tentoonstellingsruimte op de begane grond van het Stadsmuseum. Daarna zal het schilderij een plek krijgen in de eregalerij van oud-burgemeesters in het Huis van de Stad aan de Havendam. Van wethouder Martijn Pijnenburg ontving Harm-Jan van Schaik een klein exemplaar voor thuis.

Klein exemplaar schilderij Harm-Jan van Schaik