Ontdekkingstocht door de buitenlucht: evenement Wanderlust

Zaterdag 14 oktober staat een bijzondere ontdekkingstocht door de buitenlucht op het programma in het kader van 24-uur Hanze. Tijdens Wanderlust, een uniek project, kom je langs schurende en gewaagde spoken word, uitbundige dans, live hiphop tracks van lokaal talent en intiem theaterspel door een groep jongeren.

Samen met U-Create, Dansschool ADE, Popschool Harderwijk, Stichting Onderstroom en Cultuurkust maakt Stad als Podium ‘Hanze’ tastbaar voor jonge doelgroepen

De makers zijn jonge talenten uit Harderwijk, aangevuld met professionals uit het veld. Hiermee wordt een verbindend thema uit de Hanze tijd naar deze moderne tijd getrokken.
 
Wanderlust staat voor een sterk verlangen om te reizen en de wereld te ontdekken. Het verlangen om elders te zijn, om uit de eigen leefwereld te treden en naar andere dingen op zoek te gaan. Dit wordt vertaald en verbeeld door muziek, dans en theater. Beginnend en eindigend bij MESS Harderwijk loopt de voorstellingsroute over het voormalige Landmacht kazerneterrein dat grenst aan MESS. Het decor van Wanderlust is rauw en echt: het publiek loopt langs observatieposten, een garage met militaire voertuigen en een dynamische trainingsbaan. Onderweg wordt gestopt bij verschillende multidisciplinaire performances die de zintuigen zullen prikkelen en je meenemen naar andere werelden.
 
De route start om 20:00, 20:40 en 21:20 uur. Er wordt aangeraden om 15 minuten voor vertrek aanwezig te zijn. Tickets zijn gratis verkrijgbaar via de website van Stad als Podium. Let op: er zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar! 

Programma specifieke informatie:

Dansschool ADE
Dansschool ADE heeft de dansvoorstelling Bon Voyage ontwikkeld voor Wanderlust. Een groepsvoorstelling met een stijlcombinatie van hiphop, modern jazz & contemporary. Bon Voyage gaat over de (persoonlijke) reis die jonge dansers maken. Je stapt op een trein en gaat de reis aan. Voor het eindstation zijn er diverse tussenstops waar de dansers uit kunnen stappen of medereizigers oppikken. Als groep, in een duet en solo zal er gereisd gaan worden. Reis je mee?  
 
JongerenTheaterSchool WOLF
Lieve Wereld wordt op Wanderlust gespeeld door verschillende getalenteerde jongeren van JongerenTheaterSchool WOLF. Het is een locatietheatervoorstelling over jongeren die gehoord willen worden en betekenisvol willen zijn voor de wereld waar zij zich vandaag de dag zorgen over maken. Een voorstelling over de toekomst. Over jongeren die niet meer zwijgen maar schreeuwen, die niet dromen maar doen. Over jongeren die helaas nog geen antwoord hebben, maar wel een heleboel vragen.  
 
U-Create
Tijdens Wanderlust kan je een hoop energie, creativiteit en slimme woordspelingen verwachten tijdens de hiphopshow door U-Create. Jokem, Kok, Iks-el, Gilly MX, Opiti. Sha en Carlos zijn door U-Create geselecteerd om speciaal voor dit event tracks te maken met het thema reizen. Verwacht buiten deze live-shows om ook nog eens een projectie waar drie clips vertoond gaan worden van Jagovitch, Steev en het Hanzelied waar U-Create aan bijgedragen heeft. Hiphop Harderwijk in full effect!  
 
ZOOPHIS
ZOOPHIS’ poëzie is schurend, gewaagd en absurd. Diens teksten zijn bedoeld om tijdens Wanderlust in weg te dromen. Deze multidisciplinaire kunstenaar koppelt ongrijpbare gevoelens aan tastbare voorwerpen, in de hoop zichzelf en de wereld om zichzelf heen te begrijpen. Aan de hand van de prikkeling van verschillende zintuigen creëert ZOOPHIS een ruimte waar kwetsbaarheid de boventoon voert. Kom verdwalen in een muzikale reis door de geest!  

Wanderlust evenement Harderwijk

Stad als Podium Harderwijk

Adresgegevens


Harderwijk

Meer info