Online budgethulp voor Harderwijkers en Hierdenaren

Als inwoner van de gemeente Harderwijk kunt u kosteloos gebruikmaken van de online budgethulp. Het Startpunt Geldzaken helpt u op weg om uw persoonlijke geldzaken in balans te brengen en te houden, voor nu en in de toekomst.

Op startpuntgeldzaken.nl kunt u geldplannen van verschillende financiële situaties bekijken. Door anoniem een aantal financiële gegevens in te vullen, krijgt u een overzicht hoe u er financieel voor staat.

U ontvangt digitaal een voorbeeldplan hoe mensen in een vergelijkbare situatie hun geldzaken op orde hebben gekregen. Daarnaast krijgt u tips voor besparingen en extra inkomen.

Voorbeelden van situaties waar u geldplannen voor kunt bekijken:
  • Heeft u geldzorgen, dan wordt u de weg gewezen om de situatie zo te verbeteren.
  • Als u (meer) geld over zou willen houden, dan worden tips gegeven om extra inkomsten te verkrijgen en op uitgaven te besparen.
  • Houdt u regelmatig geld over, dan worden de mogelijkheden aangereikt om op een slimme manier financiële buffers op te bouwen.
  • Heeft u moeite om alles te betalen wat nodig is voor uw kinderen, dan wordt u verwezen naar regelingen waar u een beroep op kunt doen.
  • Als u in de gelegenheid bent om te sparen voor de studie van uw (klein)kinderen, dan is er een geldplan dat u daarbij helpt.
  • Als de 18e verjaardag nadert, dan geeft het geldplan Bijna 18 aan wat u allemaal kunt regelen om problemen te voorkómen.
Het Nibud, Vereniging Eigen Huis, beleggersvereniging VEB en Stichting Certificering FFP hebben hun kennis op het gebied van persoonlijke geldzaken gebundeld in Startpunt Geldzaken. Startpunt Geldzaken geeft geen financieel advies, maar biedt u een wegwijzer naar een gezonde financiële toekomst.

Financieel Trefpunt Harderwijk
Heeft u beginnende geldproblemen of zit u in de financiële problemen? Dan kunt u voor hulp terecht bij het Financieel Trefpunt. Bij het Financieel Trefpunt kunnen ze u helpen of verwijzen. Het Financieel trefpunt is een samenwerking van professionals van de schulddienstverlening, Stimenz, Sociaal Raadslieden en vrijwilligers van ZorgDat en Humanitas. U kunt op meerdere manieren voor hulp terecht:

langskomen op het spreekuur iedere dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur in het ontmoetingscentrum Stad aan de Houtkamp 33 in Harderwijk,
bellen op werkdagen met (0341) 434 656, of e-mailen naar financieeltrefpuntharderwijk@zorgdat.nl.

Wacht niet totdat u al in de problemen zit. Vraag op tijd om hulp wanneer u moeilijkheden ziet aankomen. U staat er niet alleen voor.