Ongeluk met paardentrailer op de A28: agenten uitgescholden!

Zaterdagmiddag heeft een aanrijding plaatsgevonden waarbij een paardentrailer geschaard is op de A28 bij Ermelo. Eén van de twee paarden raakte hierbij zwaargewond.

Agenten die hulp verleenden bij het ongeluk zijn door meerdere voorbijgangers uitgescholden

Dit werd door Politie Veluwe West gemeld op facebook
Om de snelweg vrij te maken, verplaatsen wij met alle betrokkenen naar een grasveld naast de afrit. Het paard is ernstig gewond dus er moet met spoed een veearts ter plaatse komen. Om een veilige werkplek te creëren voor de arts, voor andere betrokkenen, maar ook voor onszelf, besluiten we om de weg voor even af te sluiten.

En toen ging het fout...
Mensen hebben blijkbaar allerlei redenen om langs de afzetting te willen. Mijn collega en ik vertellen dat het even niet kan en blijkbaar is het dan normaal dat je ons dan gaat uitschelden en beledigen.

Want hé, jij wilt die kant op en de politie vertelt dat dit even niet mag. Reden om lekker uit je bol te gaan, toch? Kutwijf, kutpipo, mongool: een kleine greep van de woorden die we naar ons hoofd geslingerd kregen.

Tot twee keer toe ben ik bijna uit mijn schoenen gereden omdat mensen mijn instructie niet opvolgen. Onbegrijpelijk!

We zijn daar om hulp te verlenen na een ongeval, een dier is zwaargewond en heeft hulp nodig. Laat ons ons werk doen en accepteer dat het soms even anders gaat dan dat je gepland had. Wij doen er alles aan om, in de eerste plaats, hulp te verlenen en daarna om zo snel mogelijk weer terug naar een normale situatie.

Een beetje begrip en medewerking is niet teveel gevraagd, toch?

Ongeluk A28 paardentrailer foto politie West Veluwe
(Foto: Politie West-Veluwe)