Ondertekening samenwerkingsovereenkomst jongeren sportcoach

Woensdag 29 september ondertekende wethouder Marcel Companjen namens de gemeente een samenwerkingsovereenkomst voor de komst van een jongeren sportcoach. De overeenkomst werd tevens ondertekend door de directies van de voortgezet onderwijs scholen en door GA! Harderwijk.

Met het Morgen College, Mijn School, het RSG, het CCNV, GA! Harderwijk en de gemeente Harderwijk zijn samenwerkingsafspraken gemaakt voor de komst van een jongeren sportcoach in Harderwijk

Met het ondertekenen van de samenwerkingsovereenkomst geven de partijen aan dat zij gezamenlijk inspanningen verrichten voor de komst en het goed laten functioneren van de jongeren sportcoach.

Volgens wethouder Marcel Companjen vallen jongeren van 12 tot 18 jaar tussen wal en schip en veel jongeren hebben overgewicht. Hij is trots dat het budget wat aangevraagd is, de komende drie jaar ingezet kan worden. Ook gaan de vier scholen in de toekomst leuke gezamenlijke sportevenementen organiseren
 
De jongeren sportcoach heeft als doel om leerlingen in het voortgezet onderwijs meer beweegmomenten aan te bieden en bewuster te maken van een gezonde leefstijl.  Daarnaast zorgt de jongeren sportcoach voor meer en duurzame verbindingen tussen VO scholen, de gemeente Harderwijk, lokale sportaanbieders en andere betrokken organisaties. 
 
De jongeren sportcoach komt in dienst bij GA! Harderwijk waar al een groot aantal sportcoaches in dienst zijn en beschikt over een groot lokaal netwerk.
 
Ondertekening vier scholen Harderwijk sportcoach