​Ondanks Corona hoeven jongeren zich deze zomer niet te vervelen in Harderwijk

De VVD Harderwijk-Hierden heeft afgelopen donderdag vragen gesteld aan het college tijdens de commissie samenleving. De VVD vindt het belangrijk dat er deze zomer wat te doen is voor onze jongeren! Waarom?

 De VVD krijgt signalen zoals overlast en zorgen van eenzaamheid van jongeren in Harderwijk. Is er wel genoeg te doen voor jongeren? Bijna alle zomeractiviteiten voor jongeren zijn afgelast vanwege de geldende richtlijnen rondom de corona crisis.

De wethouder deelde deze zorgen. Na de vragen van de VVD gaf de wethouder aan dat verschillende maatschappelijke en culturele partijen de handen in een hebben geslagen om vanuit een gezamenlijk project de activiteiten in de zomer vorm te gaan geven voor jongeren. Zo werd er verteld dat er vanuit GA een project wereldreis wordt georganiseerd waarbij je digitaal de hele wereld over gaat, daarbij worden vakantie-doe boekjes uitgedeeld op scholen. De bibliotheek organiseert zomeractiviteiten en een minecraft bouwwedstrijd, vanuit stichting ‘het vergeten kind’ gaat er een bus naar Walibi. Zorgdat en het Talent house zullen ook activiteiten organiseren. Ook hebben we nadrukkelijk gevraagd, hoe jongeren deze zomer activiteiten kunnen vinden. De zomer activiteiten die plaats zullen vinden worden actief gepromoot via social media en daarbij wordt de website: ‘evenementen en activiteiten in Harderwijk’ ge-update.

De VVD is blij met de inzet van alle betrokken partijen! Want één ding is zeker, ook deze zomer hoef jij je in Harderwijk niet te vervelen.

(Foto: Iris Haklander, VVD Harderwijk-Hierden)