“Oldies but Goldies” gaat na hun 10-jarig jubileum verder als “Flashback”

Het Harderwijks gemengd koor “Oldies but Goldies” viert deze maand hun 10-jarig bestaan. Een goed moment om na hun feest door te gaan onder een andere koornaam, namelijk “Flashback”.

Waarom een naamswijziging vragen we aan de initiatiefnemers van het koor, Renny Meibos en Lesley Hopman: “De naam “Oldies but Goldies” slaat op het repertoire dat we zingen, evergreens uit de jaren 50 t/m 80 van de vorige eeuw. 

Dit werd ook door een ieder opgevat, toen we het koor in 2010 oprichtten. In 2013 echter kwam er een tv-programma, getiteld “Golden Oldies”. Dit programma ging over ouderenkoren. Sindsdien denkt men dat wij ook een ouderenkoor zijn. En daar we niet meer van dat beeld afkwamen, zijn we gaan nadenken over een naam, dat dezelfde lading dekt wat betreft ons repertoire, maar ons niet meer ‘linkt’ aan een ouderenkoor.

Met “Flashback” nemen we de mensen op een nostalgische muzikale reis mee terug naar de 50’s, 60’s, 70’s of 80’s.”

Dit neemt niet weg, dat ook ouderen welkom blijven bij ons koor. We hebben geen leeftijdslimiet, niet naar beneden, maar ook niet naar boven.” Het eerste optreden onder hun nieuwe naam “Flashback” vindt plaats op zaterdag 2 mei, een Koffieconcert in Kunstcentrum Catharinakapel i.s.m. het duo Greta en André Kooistra. Drie dagen later treedt “Flashback” op tijdens het Korenfestival 75 jaar bevrijding in Vierhouten. In juni zijn er o.a. nog optredens tijdens de slotavond van het Alzheimer Café Ermelo en het Fête de la Musique in Ermelo.

Sinds januari 2015 werkt dirigent Manon Arnold op inspirerende wijze met het koor. Manon begon haar muzikale carrière als hoboïste en speelde in diverse beroepsorkesten. Vervolgens startte ze met zanglessen bij James McCray. Als soliste verleende ze medewerking aan opera’s, operettes en oratoriums. De laatste jaren is Manon zich ook gaan verdiepen in de koorwereld. Ze verzorgt stemtrainingen bij koren en is coach/dirigent bij een aantal koren met uiteenlopende muziekstijlen.

Momenteel telt het koor 29 leden. Het koor zingt meerstemmig, met instrumentale begeleiding of a capella.”Flashback” is een laagdrempelig koor. Om mee te kunnen zingen hoef je geen zangervaring te hebben. ‘A voice is all you need!’. Dat je enthousiast bent en je jezelf durft te laten horen is belangrijker. Het koor repeteert wekelijks en treedt drie tot tien keer per jaar op. Op donderdagavond (niet in de schoolvakanties) wordt gerepeteerd van 19.45 tot 22.00 uur in MFC De Roef aan het Zuiderzeepad 1 te Harderwijk. Men kan geheel vrijblijvend een of meerdere repetitieavonden bijwonen.

Voor verdere informatie kan contact worden opgenomen met Lesley Hopman, tel. 06-53667600 of e-mail [email protected]