Officieel en feestelijk startmoment bouw Harderweide deelplan 2

Het is zover! De bouw van het nieuwe deel van woonwijk Harderweide (deelplan 2) gaat van start. Op woensdag 27 september sloeg wethouder Edwin Enklaar de symbolische eerste paal. 

Dit deed hij samen met ruim 50 kinderen van de toekomstige bewoners en projectontwikkelaars Slokker Vastgoed en BPD Ontwikkeling

Harderweide Harderwijk

De komende jaren groeit Harderweide verder met ongeveer 860 nieuwe woningen. De verkoop en bouw van deze woningen worden in verschillende delen en fases uitgevoerd. Te starten met Harderweide deelplan 2 (noord). Deze mijlpaal werd vandaag gevierd met een feestelijk en officieel moment waarbij kinderen een hoofdrol speelden.

Harderweide deelplan 2 Harderwijk

Het bouwterrein was versierd met een enorme letter "H" met hierlangs allemaal kleine houten paaltjes en in het midden drie grotere palen. Op de cadans van de muziek mochten de kinderen de paaltjes in de grond slaan. Onder het toeziend oog van de toekomstige bewoners en andere genodigden, gaven wethouder Edwin Enklaar en beide projectontwikkelaars een laatste zware klap op de drie grote palen. Met een grote knal en een proost was hiermee de start van de bouw van het nieuwe gedeelte van Harderweide een feit.

Harderweide

Wethouder Enklaar: "De start van de bouw van Harderweide is een geweldige mijlpaal. We zijn blij de toekomstige bewoners te verwelkomen in deze prachtige woonomgeving.”

Een unieke woonwijk in een groene omgeving
De nieuwe woonwijk Harderweide is onderdeel van Drielanden. Tussen het, bij de Harderwijkers geliefde, Cresent Park en de Groene Zoomweg worden in deelgebied 2 moderne en energiezuinige woningen gebouwd. Het woningaanbod is heel verschillend. Of je nu voor het eerst gaat samenwonen, een groter huis zoekt voor je opgroeiende gezin, of juist comfortabeler wilt gaan wonen. Harderweide heeft de voordelen van wonen in een groene omgeving, terwijl alle voorzieningen en de stad Harderwijk ook dichtbij zijn.

Oplevering
Verwacht wordt dat de eerste nieuwe woningen in de zomer 2024 worden opgeleverd. Binnenkort komen er weer woningen in de verkoop. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via www.harderweide.nl.

Bart Jansen Makelaars

Adresgegevens

Engelserf 28
3843 BE Harderwijk

Telefoon

T. 0341-419177

Meer info