O21 van Zwart Wit ‘63 verslaat zwak v.v. Zeewolde O21

Maandag 4 december, was er weer een nieuwe O21 wedstrijd. Wederom tegen v.v. Zeewolde O21. Nu werd de wedstrijd gespeeld op de Parkweg in Harderwijk. De vorige wedstrijd in Zeewolde eindigde in een 1-2 stand voor de Zwart Witters.

Het leek er even op dat de wedstrijd niet door zou kunnen gaan i.v.m. sneeuwval wat was blijven liggen op het veld, maar einde middag werd duidelijk dat er gewoon gespeeld kon worden

Afgelopen Zaterdag speelde het 2e van Zwart Wit tegen Zeewolde met een 2-2 uitslag en ook het 1e van Zwart Wit speelde tegen Zeewolde met een 0-1 winst voor Zwart Wit.

De selectie zag er dit keer weer iets anders uit dan de vorige keren. Helemaal niets mis mee overigens. De keus is dus enorm in de jeugd van Zwart Wit. Er loopt veel kwaliteit rond.

Er werd afgetrapt en meteen voerde Zwart-Wit hoog druk uit, waar Zeewolde het lastig mee had. In de 3e minuut was het meteen raak, na een goeie scherpe voorzet over de grond van Demian vd Brink kon Akram el Bouddounti al snel de 1-0 binnen tikken. Zwart Wit bleef hoog druk uitvoeren en door een onderschepping van Luuk Granneman, op de helft van de tegenstander, kon hij meteen Silvano Wild de diepte insturen. Silvano Wild schoot de bal hard op goal, maar de doelman voorkwam een doelpunt, maar verwerkte de bal niet goed, waardoor Luuk Granneman de 2-0 binnen schoot.

Zo stond het na een kwartier spelen 2-0.  De jongens bleven geconcentreerd en gingen op zoek naar de 3-0. Keeper Farhad Didari had niet veel te doen, maar een geweldige lange bal op Silvano Wild kwam van hem, helaas dit keer geen treffer voor Silvano, de keeper van Zeewolde pareerde zijn schot. In de 43e minuut, vlak voor rust, kreeg de thuisploeg een corner en de bal kwam terecht bij de voeten van Christiaan Doornhof, die goed overzicht hield en de bal legde op randje 16. Luuk Granneman stuurde de bal naar de bovenhoek waarmee de 3-0 op het scorebord kwam te staan. Goed om te zien dat de jongens elkaar de bal gunde, een echt team gevoel! 3-0 was de stand waarmee de jongens van de O21 de rust in gingen.

Het trainersduo Aalt Klaassen en Arnold Jongetjes benoemde tijdens de thee nog even wat er niet goed ging op het veld. Met de stand waren de trainers wel tevreden, maar eigenlijk niet met het vertoonde spel. Met de uitleg van de trainers gingen de spelers op jacht om te verbeteren en meer doelpunten te maken.

Er werd gewisseld in de rust. Silvano Wild en Christiaan Doornhof bleven achter in de kleedkamer en en Shiyar Mustafa en Sam vd Spek waren hun vervangers. De 4-0 liet niet lang op zich wachten, de ingevallen Shiyar Mustafa schoot de bal rond de 16 meter op de keeper die hem door zijn handen liet glippen waardoor het 4-0 stond. 2 minuten later werd Demian vd Brink de diepte ingestuurd door een lange bal van Ruben Karssen. De keeper van Zeewolde kwam zijn doel uit, maar Demian vd Brink was sneller bij de bal, waardoor hij om de keeper heen kon dribbelen en daarna de 5-0 binnen kon schieten. In de 55e minuut was daar de laatste wissel aan de kant van Zwart-wit, de geblesseerd geraakte Luuk Granneman verliet het veld en zijn vervanger was Levi Veenvliet.

Het was Levi die een goede voorzet gaf op Shiyar die op zijn beurt de 6-0 maakte.

De jongens van Zwart Wit wilde meer, zouden ook eigenlijk meer moeten scoren en niet veel later was er wat paniek in het doelgebied bij Zeewolde en kon Ruben Karssen zijn doelpunt maken. 7-0. Zeewolde was het helemaal kwijt en door goed druk zetten van Demian van den Brink pakte hij de bal af van zijn tegenstander en gunde hij de bal aan Akram el Bouddounti die zijn 2e goal kon maken en zette de eindstand op het scorebord. Een 8-0 overwinning van Zwart Wit ’63.

Mooi om te zien dat de sfeer goed is in dit samengestelde team, waarbij de keuze in de selectie enorm is. Een prima prestatie van de jonge spelers in de Beltona Cup.

Om het verhaal compleet te maken melden wij dat de JO19-1 van beide clubs ook Zaterdag om 12.15 uur weer tegen elkaar spelen. Zeewolde wil vast revanche nemen en Zwart Wit moet vol voor de winst gaan voor een eventueel kampioenschap in deze fase.

De volgende wedstrijd van de O21 is 20 februari uit tegen Hoevelaken.

Farhad Didari, Niels Verdouw, Ruben Karssen, Christiaan Doornhof (46’ Sam van der Spek), Nick van der Sluis, Thomas Kamphorst, Yassine Zekhnini, Luuk Granneman (55’ Levi Veenvliet), Demian van den Brink, Akram el Bouddounti, Silvano Wild (46’ Shiyar Mustafa).

Doelpunten verloop:
3’ 72’    Akram el Bouddounti
16’ 43’ Luuk Granneman
52’ 57’  Shiyar Mustafa
54’         Demian vd Brink
61’         Ruben Karssen