Nills Halfwerk
Yassine Zekhnini
Milan Moral
Luuk Granneman

Na een goede warming up kwamen de spelers op het veld en werd de aftrap genomen. Zwart Wit was aanvallend een stukje beter, maar beloonde zich zelf niet en een moest uitkijken voor de lange bal die door EFC werd gespeeld. Maar na iets meer dan een kwartier was het dan raak.

De 0-1 was een feit. Lang bleef het heen en weer gaan, maar toch door onrust en zelf de bepalende actie te willen maken of te willen schieten, bleef de stand steken op 0-1. In de 35e minuut moest Milan Moral toch de bal uit het net vissen. EFC scoorde de 1-1.

In de rust werden de spelers toegesproken door de trainers en werd het duidelijk dat er uit een ander vaatje getapt moest worden. Veel meer doen waar ze goed in zijn en dat is de bal laten gaan en voetballen. I.v.m. belasting werden er 3 wissels doorgevoerd waardoor er nog 3 spelers uit de 19-1 werden gebracht. En in de 2e helft werd er met vlagen erg goed voetbal op de mat gelegd. Dit had als resultaat dat het 1-2 werd, maar 15 minuten na dit doelpunt kwam EFC weer langszij. 2-2.

Ondertussen was ook de laatste wissel gebracht en kwam er nog meer voetbal op het middenveld en vanuit daar werd het een stuk makkelijker voetballen. De 2-3 viel al snel en 4 minuten later was de wedstrijd gespeeld met de 2-4 op het scorebord.

De 1e wedstrijd van de Beltonacup is in de pocket. Er was leuk en jeugdig voetbal te zien wat snel over en weer ging. Super mooi om te zien dat er zoveel supporters op af waren gekomen. Dat was een opmerking gemaakt door de spelers, die hebben hier echt steun aan.

23 Oktober is de volgende wedstrijd op het Sportpark van Zwart Wit'63 aan de Parkweg.