Nu met pensioen, maar met 40 jaar onderwijservaring ben ik op mijn hoede als ik fietsende scholieren tegen kom

Als het vroege voorjaar het toelaat maak ik graag een tochtje op mijn racefiets. Zo ook op een zonnige dag in maart. Mijn tripje voer door de polder. 

Na verschillende passanten fietste ik in de laatste kilometers van huis drie scholieren tegemoet. Zij fietsten naast elkaar en hadden duidelijk veel plezier.

Mijn belsignalen en schreeuw werden genegeerd en een frontale botsing met één van de scholieren was niet te voorkomen. Naast een aantal lichamelijke ongemakken bij beide partijen, was het frame van mijn racefiets middendoor gebroken, total loss.
 
Ik stelde Jan, mijn contactpersoon bij Van den Berg verzekeringen, op de hoogte van het vooral. Omstanders die getuigen werden, verklaarden allemaal hetzelfde, de jongen was “fout”, in deze situatie.

De andere partij maakte ook melding van het voorval, maar stelde mij met een aantal goed te weerleggen argumenten verantwoordelijk voor het ongeluk en de bijkomende schade.

Ik had niet gebeld; wat deed zo’n oude man op een racefiets tussen het schoolverkeer en ik zou zo hard hebben gefietst dat de tegemoetkomende scholier geen ruimte kreeg om uit te wijken.
 
“Met de hulp van Jan werd mijn gelijk bevestigd en ik kreeg mijn schade snel vergoed. In plaats van het zelf op te moeten lossen, waar ik minstens een zomer voor nodig zou hebben, kocht ik een nieuwe fiets en genoot ik weer van mijn tochtjes op de racefiets”.

Van den Berg Verzekeringen Hierden

Adresgegevens

Zuiderzeestraatweg 135c
3849 AC Hierden

Telefoon

T. 0341-451360

Meer info