Noodbevel Harderwijk, Stadsdennen veiligheidsrisicogebied

Voor vanavond en vannacht, 25 en 26 januari 2021, heeft burgemeester Van Schaik voor het winkelcentrum Stadsdennen en directe omgeving een noodbevel uitgevaardigd. Mensen die niet in deze wijk hoeven te zijn, worden direct weggestuurd in dit gebied.

In de loop van de dag waren er steeds meer concrete en serieuze signalen dat mensen van plan zijn om vanavond naar Stadsdennen te komen, om ongeregeldheden te veroorzaken

Daarom heeft de burgemeester, in afstemming met de politie en de officier van justitie besloten, een noodbevel uit te doen gaan. Dat betekent dat iedereen die niet in Stadsdennen hoeft te zijn, daar direct wordt geweerd en wordt weggestuurd.

Burgemeester Van Schaik: “Geweld en moedwillig vernielen van andermans bezit zijn onacceptabel. Vandaag zijn signalen binnengekomen waarin wordt opgeroepen tot rellen rondom winkelcentrum Stadsdennen. Om te voorkomen dat deze situatie zich voordoet heb ik na overleg met de politie en het openbaar ministerie het gebied rondom het winkelcentrum Stadsdennen aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit betekent dat preventief kan worden gefouilleerd op bijvoorbeeld wapenbezit. Ook is een noodbevel afgegeven om personen die alleen komen om te rellen, direct en  adequaat aan te kunnen pakken.”

“Hoewel niet zeker is hoe het verder gaat verlopen, is dit besluit genomen in het belang van openbare orde en veiligheid van alle inwoners van Harderwijk! Het noodbevel is uitgevaardigd, uit voorzorg om de ongewenste toestroom van publiek in te perken. Wij hebben geen enkele behoefte aan ongeregeldheden. Het is onze taak de overgrote meerderheid van de inwoners van de gemeente die zich aan de coronaregels en beperkingen wil houden, te beschermen. Vandaar dit noodbevel om eventuele problemen snel de kop in te kunnen indrukken.”

Blijf vanavond thuis, ga niet rellen en zoek de sensatie niet op!

Lees ook:
Politie aanwezig bij winkelcentrum Stadsdennen in Harderwijk ivm mogelijke rellen