​Noïah-Faye (18) uit Harderwijk schrijft eigen nummer: 'Ik zing al sinds ik kan praten'

De Harderwijkse Noïah-Faye (18) heeft maandag 5 oktober haar nieuwe single gelanceerd: 'That Saturday Night'. Noïah-Faye zit momenteel in het examenjaar VWO op het Christelijk College Nassau-Veluwe, en heeft grote plannen voor de toekomst.

Noïah-Faye: "Ik zing al sinds ik kan praten. Na mijn VWO wil ik het liefst naar de muziekacademie. Voor de muziekacademie heb je een portfolio nodig om te laten zien wat je in huis hebt, daarom wilde ik een eigen videoclip maken."

De liefde voor muziek begon bij Noïah-Faye al op jonge leeftijd. "Ik weet nog dat ik in de huiskamer met een klein radiootje meezong met allerlei liedjes, zelfs de moeilijkste liedjes kon ik meezingen. Van groep drie tot en met groep vijf zat ik op een internationale school in Arnhem, ik heb hier goed Engels leren praten. Daar stond ik ook al op het podium te zingen voor alle kinderen. Sindsdien heb ik zanglessen gevolgd en sinds een paar jaar volg ik ook pianoles. Daarmee leg ik de focus meer op akkoorden leren en mezelf kunnen begeleiden". 

Via de Popschool in Harderwijk heeft Noïah-Faye veel optredens mogen uitvoeren. Noïah-Faye: "Ik stond bijvoorbeeld op de Markt in Harderwijk. Ook heb ik meegedaan aan een aantal musicals en films als figurant. Door de optredens en het acteren heb ik veel ervaring opgedaan, maar muziek blijft wel echt mijn passie".

That Saturday Night
Het nummer That Saturday Night heeft Noïah-Faye zelf geschreven. "Ik heb het nummer een jaar geleden geschreven op basis van mijn eigen ervaringen. Het gaat over een vriendschap met een goede vriend, wat uitdraaide op meer. Uiteindelijk is het niets geworden en is de vriendschap verwaterd. We hadden dus eigenlijk beter vrienden kunnen blijven".

Het filmen van de videoclip gebeurde in de eigen Hierdense achtertuin. "Ik ben altijd heel bescheiden met het publiceren van mijn eigen nummers. Maar door mijn vriend ben ik aangemoedigd om het nu echt een keer te doen. Een vriend van hem zit in de lichtindustrie, hij heeft mij geholpen met de productie van de clip. Het was echt geweldig om te doen".

Benieuwd naar het nummer? Check hem hieronder!
 


(Foto: Noïah-Faye Hoelen)