NK-Goud en Brons voor Trampolineteams Sparta Ermelo-Harderwijk

Afgelopen weekend werd in het Brabantse Oss het Nederlandse Kampioenschap Trampolinespringen gehouden voor Clubteams. 

Drie teams van G.v. Sparta Ermelo hadden zich hiervoor via enkele plaatsingswedstrijden in het najaar gekwalificeerd.  Het bleek een bloedstollende finale te worden. 

Goud voor het C-team

In de C-klasse, waar de kwalificatierondes regionaal waren afgelegd, namen 15 teams deel. Het C-team van Sparta, bestaande uit Eline Westhuis, Valerie Bosschart, Jilde Hagen  en Lieke Schuur, waren als tweede team uit de regionale plaatsingen gekomen.  Met vier fraaie oefeningen kwam het team als hoogste uit de verplichte ronde. Bij de eerste keuzeoefening moest het team inleveren op de ervaren ploeg uit Ruurlo, waarmee ze als tweede naar de finale-keuzeronde gingen (beste 5 teams). Daar moest er reglementair 1 springer worden weggelaten. Het team begon met een prachtige score van Eline Westhuis, gevolgd door de hoogste score van de finaleronde van Jilde Hagen. Lieke Schuur mocht het verder afmaken met een prachtige oefening. Het team gaf daarmee de andere 4 finaleteams het nakijken en mocht plaatsnemen op het hoogste schavot. Een uitstekende prestatie voor dit jonge team! 

Brons voor het D-team

In de D-klasse streden ook 15 teams om het eremetaal. Het D-team van Sparta, bestaande uit nieuwkomer Laurens Bos, Britt Stoel, Zara Dijkema en Ranita Jansen, was als derde team uit de regionale plaatsingen gekomen. Hun eerste plaats bij de laatste kwalificatie was echter verrassend en deed vermoeden dat er nog meer in zat. In Oss sprongen de vier een prima verplichte ronde met vooralsnog een derde plaats. Bij de eerste keuzeronde werden ook prima oefeningen getoond, waardoor het team ook als derde door mocht naar de finaleronde. Britt Stoel mocht aftrappen en deed dat met de op-een-na-hoogste totaalscore. Zara Dijkema volgde daarna, moest haar oefening aanpassen, maar bleek daar uitstekend door heen te komen. Als laatste volgde Ranita Jansen, die haar beste oefening van de dag liet zien. Het team behaalde met deze resultaten het brons. 

B-team loopt finale mis

Later in de middag werd het A- en B-toernooi gesprongen. Sparta had zich gekwalificeerd met het B-team, bestaande uit Rhodé van den Brink, Christel Groothuis, Gina van den Brink en Tamar Foppen.  Het team was als laatst geplaatste team uit de landelijke plaatsingswedstrijden gekomen. Bij de verplichte ronde werden prima oefeningen neergezet, met als zesde plaats het resultaat. Er moest nog een tandje bij om de finaleronde te kunnen bereiken. In de keuzeronde ging het echter fout bij twee van de vier springsters, waardoor het team kelderde naar de achtste plaats. De finale was hierdoor buiten bereik gekomen.
 
Al met al kijkt Sparta terug op een prima seizoen dat eindigde met 2 uitstekende podiumplaatsen op het NK en natuurlijk een prachtige finaleplaats op het WK Junioren in Odense. 

Trampoline Sparta Ermelo Harderwijk