NK 2016 Trampolinespringen 8 maal podium voor Sparta Ermelo !

Op zaterdag 25 juni en zondag 26 juni werd het Nederlands Kampioenschap trampolinespringen in Rotterdam Ahoy gehouden. Samen met alle andere turnonderdelen genoemd de Fantastic Gymnastics NK 2016.

Sparta Ermelo scoorde met trampolinespringen maar liefst 8 maal eremetaal. Het podium bij de 13-14 jarige meisjes individueel, in de hoogste A-klasse, was zelfs geheel gevuld met Sparta Ermelo. De genoemde 8 medailles waren als volgt verdeeld :

• A-jeugd  meisjes individueel : Goud Tessa Boeve (Garderen), zilver Dani Mooibroek (Harderwijk), brons Anke Boeve (Garderen)
  • B-pupil-jeugd  meisjes synchroon : Zilver Eline Westhuis met Valerie Bosschart (beiden Harderwijk)
  • C-jeugd meisjes synchroon : Zilver Zara Dijkema met Britt Stoel (beiden Harderwijk)
  • C-jeugd  meisjes individueel : Brons Zara Dijkema (Harderwijk)
  • C-junioren/senioren heren individueel : Brons Jesper Jansen (Amersfoort)
  • D-pupillen  meisjes synchroon : brons Caro Binnerts met Jula Arends (beiden Harderwijk)
NK trampolinespringen 2016 Sparta Ermelo
Bij de A-senioren, optredend in de volle Ahoy-arena, behaalden Romee Pol (Putten) en Melissa Schuur de finale niet. Romee kon vwb de moeilijkheid van haar sprongen de finale halen, maar het lukte het niet haar eerste oefening uit te springen. Zij werd 15e. Melissa Schuur sprong haar afscheidswedstrijd en haalde op een haar na de finale van de beste 8 niet, in het deelnemersveld van 21 dames. Een 9e plaats voor Melissa.

Synchroon werden Romee en Melissa samen 8e. In de A-junioren  meisjes sprong Annemijn Cornelissen (Harderwijk) als 5e geplaatst naar de finale in de arena. Daarin werd ze 7e.  Tessa de la Parra (Harderwijk) werd 11e. In het onderdeel synchroon werden zij 10e. Bij de A-jeugd meisjes haalde Isa Meijerink (Harderwijk) de finale, zij werd 6e.  Synchroon sprong Isa met Laurie Beijleveld van KDO Apeldoorn en werden zij samen 9e bij de A-jeugd/junior . Tessa en Anke Boeve haalden de finale en werden 4e.

Bij de B-senior dames behaalde Christel Groothuis (Harderwijk) werd 8e en mooi letterlijk opgevangen door haar altijd scherpe trainster Alice Linthuis. Christel sprong synchroon met Eline Beijleveld van KDO Apeldoorn, ze haalden de finale en werden 4e. Bij de B-junior  meisjes haalde Gina van den Brink (Ermelo) de finale en werd 4e. Tamar Foppen (Ermelo) werd 9e. Synchroon behaalden zij samen de 6e plaats. Bij de B-pupil/jeugd  meisjes individueel haalden Eline Westhuis en Valerie Bosschart de finale en werden daarin respectievelijk 4e en 7e.

Bij de C-senior dames, haalde Nynke van der Veen de finale en werd 6e. Sandra Schaftenaar werd 9e. Samen behaalden ze bij synchroon de finale en werden 5e. Bij de C-junior  meisjes individueel sprong Megan Verhaar (Ermelo) haar laatste wedstrijd. Ze haalde de finale en werd 7e.  Bij de C-jeugd meisjes haalde Rhodé van den Brink (Putten) de finale en werd 5e. Britt Stoel werd 9e en Lieke Schuur (Ermelo) werd 10e. Bij de C-jeugd  meisjes synchroon sprong Lieke Schuur met Lieke Huisman van KDO Apeldoorn, zij werden samen 13e.
Bij de D-jeugd  meisjes werd Ranita Jansen (Putten) 9e. Bij de D-pupil  jongens individueel haalde Laurens Bos (Harderwijk) de finale en werd 4e. Bij de D-pupil meisjes individueel haalde Caro Binnerts de finale en werd 4e. Jula Arends werd 11e.

Bij de E-instap gemengd synchroon werden Chemene Hazelof ( Harderwijk) met Danique Middelwijk ( Harderwijk) 5e in de door hen behaalde finale. Bij de E-pupil  gemengd werden Annamay de Bruijne (Ermelo) met Femke Elzinga (Harderwijk) 12e.

Uitstekende prestaties van springers en trainers. Men concurreert nog steeds met andere topverenigingen met over het algemeen veel betere trainingsvoorzieningen. Men hoopt dan ook vurig op een vernieuwde trainingsaccomodatie in de nabije toekomst, waardoor de concurrentie met andere topverenigingen kan worden voortgezet.