Nieuwsuur Harderwijk over de dreiging van Iran

De Harderwijkse historicus Liek Mulder duikt tijdens ‘Nieuwsuur Harderwijk’ op dinsdagavond 18 februari een uur lang diep in op de ontwikkeling van Iran.

Liek Mulder, de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de bekendste Nederlandse oorlogsgeschiedschrijvers en auteur van een reeks boeken over oorlogen in de wereld, wijst op de betrokkenheid van Iran bij tal van recente gebeurtenissen.

“In het kruitvat dat het Midden-Oosten is, speelt Iran een belangrijke rol. Als een spin in een web trekt de staat van de ayatollahs aan een heleboel touwtjes. Het is niet overdreven te stellen dat Iran intensief betrokken is bij de oorlog in Syrië, de spanningen en botsingen in Irak en bij terroristische acties, zoals aanslagen op olietankers”, aldus Mulder.

“Hoe heeft het land van de pro-westerse sjah zich zo kunnen ontwikkelen, is een intrigerende vraag. En, hoe gevaarlijk is die dreiging? Helpen sancties, het vermoorden van hoge Iraniërs en isolement dit probleem de wereld uit?” Op die vragen én vragen die zijn toehoorders ongetwijfeld zullen stellen, geeft hij de antwoorden.

Nieuwsuur Harderwijk wordt tot aan de zomer elke maand gehouden in Centrum de Zin en is gratis bij te wonen. Zaal open: 19.30 uur Aanvang 20.00 uur.