Nieuwsberichten gemeente Harderwijk week 7

Met deze week: textielinzameling, leerwerkloket voor advies over omscholing, bijscholing en leerwerktrajecten en de aangevraagde en verleende vergunningen.

Textielinzameling

Ons afval is waardevol. Als u onbruikbare kleding naar de textielcontainer brengt, hebben anderen er nog iets aan of levert u grondstoffen voor nieuw textiel. Kleding, textiel en schoeisel zijn te kostbaar om zomaar weg te gooien.
 
Versleten textiel en kapotte kleding worden ook ingezameld, hiervan worden nieuwe textielproducten van gemaakt. Zoals garens voor nieuwe kleding, vilt voor geluidsisolatie en vulmateriaal voor autostoelen en matrassen.
 
Hoe werkt het?

Kleding, schoenen doet u in een gesloten plasticzak in de ondergrondse textielcontainer bij u in de buurt. Ook kunt u het meegeven bij de periodieke huis-aan-huis inzameling. Schoeisel bindt u per paar bijeen om onnodig speurwerk te voorkomen. Gordijnen, vitrage, dekbedden, dekbedhoezen, lakens en dekens vallen ook onder de textielinzameling. Dat geldt ook voor keukentextiel en voor accessoires als riemen, hoeden en petten. Alles wat u inlevert moet schoen en droog zijn.      

Raadsinformatie

De commissie Ruimte vergadert op donderdag 24 februari vanaf 19.30 uur. Op de agenda staat onder andere Randvoorwaarden Flora Jozina en Beleid inpassing zonnepanelen. De complete agenda’s en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen. De vergaderingen zijn online voor iedereen te volgen via www.harderwijk.nl/vergaderingen. Er is beperkt plaats op de tribune in de raadzaal. Publiek kan zich tot 24 uur van te voren aanmelden voor inspraak of een plek op de tribune via [email protected] of door te bellen naar 0341 411 309. 
 
De fractie D66 heeft het college schriftelijke vragen gesteld over Chinese camera's. De vragen en antwoorden zijn te lezen op www.harderwijk.nl/raadsvragen

Realfit 2022

GA! Harderwijk is op zoek naar jongeren tussen de 13 en 18 jaar met (beginnend) overgewicht voor een nieuw leefstijl programma Realfit!
 
Realfit duurt 15 weken met daarin voor de jongeren 4 persoonlijke gesprekken met de
diëtist, 13 beweeglessen en 10 vaardigheidslessen. Ook de ouders en het gezin zijn een
belangrijke steun, er zijn daarom ook drie ouderbijeenkomsten. Is Realfit iets voor u of uw tiener? Geef u dan op via gaharderwijk.nl/realfit.
 
Voor meer informatie over Realfit kunt u contact opnemen met GA! coach Jesse
Aartsen, [email protected] of bel 06 83 64 22 07. 

Vergadering commissie naamgeving 

De commissie Naamgeving vergadert woensdag 2 maart vanaf 19.00 tot 20.00 uur in de Collegekamer van het stadhuis. Deze vergadering is openbaar en het publiek heeft spreekrecht. De volgende punten staan op de agenda:
 
Naamgeving van
Jan Krulkade, Waterfrontparkboulevard, Brooddollehof, Klassiekpad, Evert Hop erf, Bomansplein, Carmiggeltplein.
De commissie roept u op te helpen met de keuze tussen Wolkersplein, Mulischplein, Lucebertplein en Reveplein voor parkeerterrein langs Vondellaan bij winkelcentrum Stadsdennen). 
 
BAG (de Basisregistraties Adressen en Gebouwen)
Vaststellen van de geometrie van: Ir. Lelykade, Waterstadboulevard.
 
De agenda met toelichting en bijbehorende stukken liggen ter inzage in de Stadswinkel van het stadhuis. Informatie: Dhr. J. Essenburg, voorzitter commissie Naamgeving, tel. 0341 411 323. 

Leerwerkloket voor advies over omscholing, bijscholing en leerwerktrajecten

Heeft u vragen over omscholing, bijscholing of leerwerktrajecten? Vraag advies aan het Leerwerkloket. De medewerkers helpen en adviseren werknemers, werkzoekenden, scholieren en werkgevers over leren en werken. Naast de website stedenvierkant.leerwerkloket.nl heeft het Leerwerkloket in Harderwijk nu ook een fysiek loket. Elke woensdag van 9.00 tot 12.00 uur kunt u hier terecht. Het loket huist in de bibliotheek, Havendam 56 in Harderwijk.
 
Een leven lang ontwikkelen
Om langdurig en duurzaam actief te zijn op een snel veranderende arbeidsmarkt, is het belangrijk dat mensen zich een leven lang blijven ontwikkelen. De adviseurs van het Leerwerkloket voeren loopbaan- en arbeidsmarktadviesgesprekken, nemen competentietesten af en helpen bij het maken van een cv en het voorbereiden van sollicitatiegesprekken. Daarnaast geven zij groepsvoorlichting en bouwen mee aan de totstandkoming van regionale leerwerktrajecten met ondernemers.
 
Meer informatie
Het Leerwerkloket is een onafhankelijk samenwerkingsverband tussen gemeenten, ROC's en UWV, in opdracht van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Meer informatie vindt u op stedenvierkant.leerwerkloket.nl

Nieuwe welkomstborden bij elk Sportpark

Op Sportpark Parkweg is in september 2020 op initiatief van de Sportparkmanager en de verenigingen, een nieuw welkomstbord geplaatst. Op het bord staan de namen van de sportverenigingen van het sportpark. In navolging van dit initiatief, heeft de gemeente besloten om ook de andere sportparken Slingerbos, Strokel en Hierden, van een welkomstbord te voorzien. In Hierden zijn er twee geplaatst, vanwege de verschillende locaties van de verenigingen. Ook zijn er bij de betreffende verenigingen vergelijkbare borden geplaatst met huisregels. 

Groot lijsttrekkersdebat Harderwijk

Donderdag 10 maart wordt in Kok Experience het grote Harderwijkse Lijsttrekkersdebat van de gemeenteraadsverkiezingen 2022 in de Eventzaal georganiseerd. U bent van harte welkom het debat bij te wonen. Zaal is open vanaf 19.00 uur en het debat begint om 19.30 uur. 

Stuur lieve woorden naar de zorg

Wilt u die aardige ambulancebroeder bedanken? Waardeert u de inzet van de thuiszorg voor uw moeder? Bent u blij met uw huisarts, uw fysiotherapeut of de verzorgers van uw gehandicapte zoon? Stop dan een kaartje in de brievenbussen in de hal van het Huis van de Stad! 
 
Met de actie ‘Ik heb je hart nodig’ kan iedereen lieve woorden sturen naar de zorg.
De actie is bedacht door Harderwijkers Christine Ros en Joost Speelman. Het idee is om de werkers in de zorg te overspoelen met positieve berichten. Kant-en-klare kaartjes zijn bij de bus te vinden. Wilt u liever een brief, een eigen kaartje, een tekening of een foto in de bus stoppen? Dat kan ook.
 
De brievenbussen met kaartjes staan op verschillende locaties in Harderwijk. Voor non-profitorganisaties en verenigingen stelt de gemeente gratis brievenbussen beschikbaar. Die zijn te bestellen via [email protected] en worden daarna bezorgd. 

Samenvatting bekendmakingen

Officiële bekendmakingen publiceren we sinds 1 juli 2021 online op de landelijke website overheid.nl. Dat zijn wij wettelijk verplicht. U vindt de officiële bekendmakingen op overheid.nl en via harderwijk.nl/bekendmakingen.
 
In deze rubriek vindt u bij wijze van service een overzicht van alle bekendmakingen van de afgelopen week met daarbij vermeld de datum van de officiële bekendmaking. Let op: dit is slechts een informatieve en geen rechtsgeldige publicatie. Informatie over de, inzage(termijn), reactie-, bezwaar- en/of beroepsmogelijkheden vindt u bij de volledige tekst van iedere bekendmaking op de landelijke website overheid.nl.
 
Bekendmakingen ontvangen?
Wilt u de bekendmakingen uit uw omgeving per e-mail ontvangen? Dan kunt u zich via overuwbuurt.overheid.nl aanmelden voor de automatische berichtgeving. Bent u minder digitaal vaardig? Dan kunt u op verzoek een papieren afschrift van een bepaalde bekendmaking verkrijgen. Mail dan naar [email protected] of bel naar 0341 411 911. 

Aanvraag vergunningen

  • Aanvraag omgevingsvergunning, renovatie appartementen Bunschotenmeen 2 t/m 110 (even), 11 februari 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning, dakkapel Randweg 74, 3843JD Harderwijk, 11 februari 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning verduurzamen woning Valkenbergerhout 44, 3845JK Harderwijk, 10 februari 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning zwembad overkapping Lindenlaan 11, 3843BK Harderwijk, 9 februari 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning vervangen kozijnen Mecklenburglaan 35, 3843BN Harderwijk, 9 februari 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning vervangen PV panelen Donkerstraat 36, 3841CD Harderwijk, 9 februari 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning dakkapel voorzijde Trombonedreef 22, 3845CM Harderwijk, 9 februari 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning uitbouwen woning Ceintuurbaan 4 40, 3847LE Harderwijk, 9 februari 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning verbouwen woning Van Goorswegje 3, 3849MD Hierden, 9 februari 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning stucen gevel Clarendallaan 14, 3841DG Harderwijk, 7 februari 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning dakrenovatie 9 woningen Jan Azn. Leeghwaterstraat, Harderwijk, 7 februari 2022
  • Aanvraag omgevingsvergunning overkapping Kievitmeen 114, 3844XK Harderwijk, 7 februari 2022

Verleende en geweigerde vergunningen

  • Verlening omgevingsvergunning, dakkapel Krommekamp 159, 3848DS Harderwijk, 11 februari 2022
  • Weigering omgevingsvergunning, werktuigenberging Beekhuizerweg 1 Hierden, 11 februari 2022
  • Verlening omgevingsvergunning uitbouw Ceintuurbaan 4 37, 3847LE Harderwijk, 10 februari 2022
  • Verlening exploitatievergunning aan Boekhorstlaan 2 te Harderwijk, 10 februari 2022
  • Weigering omgevingsvergunning, kap 1 boom Korhoenlaan 1 125, 3847LL Harderwijk, 9 februari 2022
  • Verlening omgevingsvergunning, naamsaanduiding RM Donkerstraat 4 Harderwijk, 9 februari 2022
  • Verlening omgevingsvergunning verplaatsen chemie opslag Industrieweg 15, 3846BB Harderwijk, 9 februari 2022
  • Verlening omgevingsvergunning tijdelijke bewoning Boslaan 2 3, 3847LT Harderwijk, 7 februari 2022
  • Verlening omgevingsvergunning erker Duivenkamp 8, 3848AW Harderwijk, 7 februari 2022
  • Verlening omgevingsvergunning strijdig gebruik bijgebouw als gastenverblijf Molenweg 11A, 3849RK Hierden, 7 februari 2022
  • Verlening omgevingsvergunning 7 cameramasten Leuvenumseweg 34, 3847LD Harderwijk, 7 februari 2022
  • Verlening omgevingsvergunning nokverhoging en dakkapel Alberdingk Thijmlaan 25, 3842 ZA Harderwijk, 7 februari 2022

Milieumeldingen

  • Melding voor de realisatie van een gesloten aardwarmtesysteem aan Burgemeester Van Meursstraat 9 te Harderwijk, 10 februari 2022
  • Melding voor het mobiel puinbreken aan Parallelweg 10 te Hierden, 10 februari 2022
  • Melding voor nieuwbouw bedrijfshal ID Installaties Harderwijk aan Braillestraat te Harderwijk, 10 februari 2022
  • Melding voor het verwijderen van asbest uit een woning aan Hofdijkstraat 44 te Harderwijk, 10 februari 2022
  • Melding voor het verwijderen van asbest uit een woning aan Kerkstraat 33 te Harderwijk, 10 februari 2022
  • Melding voor het verwijderen van asbest uit een woning en berging aan Paasloweg 5 te Hierden, 10 februari 2022

Ontwerpbesluit

  • Ontwerpbesluit op omgevingsvergunning oprichten 3 senioren woningen Ooster Mheenweg 26, 3849PB Hierden, 7 februari 2022

Overige

  • Beleidsregels Maatwerk terrassen Brugge- en Vijhestraat, 11 februari 2022
  • Ontwerpbestemmingsplan Waterfront – Strandeiland en de Wijde Wellen, 11 februari 2022

Verkiezingen

  • Centraal Stembureau - Kandidatenlijst verkiezingen van leden van de gemeenteraad van Harderwijk, 11 februari 2022