Nieuwsberichten gemeente Harderwijk week 43

Met deze week: Werkzaamheden minirotonde Havendam/Scheepssingel, verlenging rijbewijs aanvragen kan voortaan online en de aangevraagde en verleende vergunningen.
 

Wie verdient de Piet Dijkstra Prijs 2022?

Kent u iemand die zich vrijwillig en zonder eigenbelang inzet voor de Harderwijkse samenleving? Dan kunt u deze persoon voordragen voor de Piet Dijkstra Prijs via www.harderwijk.nl/pietdijkstraprijs. Dat kan tot en met vrijdag 26 november 2021.
 
De Piet Dijkstra Prijs wordt jaarlijks toegekend aan een inwoner van de gemeente Harderwijk, die zich vrijwillig inzet voor het welzijn van één of meer mede-inwoners. Gemeente Harderwijk is voor dit jaar weer op zoek naar kandidaten die hiervoor in aanmerking komen. De prijs voor goed burgerschap wordt uitgereikt tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in januari 2022. 

Verlenging rijbewijs aanvragen kan voortaan online

Met ingang van maandag 1 november is het mogelijk om de verlenging van het rijbewijs online aan te vragen via de website van de RDW. U kunt het rijbewijs al na twee werkdagen ophalen in het Huis van de Stad.
 
Online aanvragen is alleen mogelijk in het geval van verlengen van het rijbewijs of bij uitbreiding van categorieën. Iemand die voor het eerst een rijbewijs aanvraagt, moet hiervoor nog wel naar het Huis van de Stad
 
Erkende fotograaf
Om het rijbewijs online te kunnen verlengen, is een pasfoto nodig die is gemaakt bij een erkende fotograaf of fotocabine. Een overzicht van erkende fotografen en fotocabines is te vinden op de locatiewijzer op www.rdw.nl. Fotogroep Harderwijk is vanaf de start op 1 november aangesloten. Er wordt gekeken of er in de toekomst meer fotografen kunnen volgen.
 
Hoe werkt het?
De aanvraag begint met het laten maken van een foto bij een door de RDW erkende fotograaf of fotocabine. De fotograaf of fotocabine verstuurt de foto digitaal naar de RDW. Daarna kunt u met de DigiD-app met ID-check makkelijk en snel de aanvraag doen via www.rdw.nl/rijbewijsverlengen. Na twee werkdagen kunt u het rijbewijs ophalen in het Huis van de Stad.
 
Voor meer informatie kunt u vanaf maandag 1 november terecht op harderwijk.nl/dar

Wie komt in aanmerking voor een sporthuldiging 2021?

Sporters die het afgelopen jaar een topprestatie hebben geleverd op NK, EK of WK of (Para) Olympische spelen, eert de gemeente Harderwijk dit jaar met kleinschalige sporthuldigingen. De sporters ontvangen de Harderwijker Sportpenning uit handen van wethouder sport Marcel Companjen.
 
Een individuele of duo sporter komt in aanmerking voor een huldiging als hij of zij in 2021:
  • 1e, 2e of 3e geworden is bij een Europees, Wereld-, of Olympisch kampioenschap
  • 1e geworden is bij een Nederlands kampioenschap
Bent u of kent u een sporter die in aanmerking komt voor een sporthuldiging? Mail voor 1 december naam en sportprestatie naar [email protected].
 
Sportverkiezingen vervallen                                                                                                                                   
De jaarlijkse sportverkiezingen, waarbij inwoners kunnen stemmen op hun favoriete sporter van het jaar, komen dit jaar te vervallen. Dit komt vooral omdat er nauwelijks kampioenschappen hebben plaatsgevonden in het jaar 2021. 

Raadsinformatie

De raad vergadert op donderdag 4 november vanaf 19.30 in het stadhuis. Op de agenda staat onder andere Debat Begroting 2022-2025 en Circulariteitsbeleid - De Circulaire Stad 2021-2024. U bent van harte welkom. De complete agenda’s en bijbehorende stukken zijn te lezen op www.harderwijk.nl/vergaderingen. De vergadering is ook te volgen via www.harderwijk.nl/vergaderingen.
 
De fractie VVD heeft het college schriftelijke vragen gesteld over stijgende energieprijzen. De fractie CDA heeft het college schriftelijke vragen gesteld over Bio-energiecentrale. De fractie PvdA en Gemeentebelang hebben het college schriftelijke vragen gesteld over Professionalisering Stichting Noah. De vragen en antwoorden zijn te lezen op www.harderwijk.nl/raadsvragen. 

Nacht van de nacht 30 oktober

Zaterdag 30 oktober is voor de 17de keer de nacht van de nacht. Doel is aandacht te vragen voor lichtvervuiling ’s avonds en ’s nachts. Het overmatig en onnodig gebruik maken van licht heeft negatieve gevolgen voor de samenleving  en de natuur.

Op de website www.nachtvandenacht.nl kunt u zien welke activiteiten er worden georganiseerd tijdens de avond en de nacht van 30 oktober. Zo is er een livestream over sterrenkunde en nachtfotografie, kunt u de nacht ervaren bij de Ermelose Schaapkooi en door een donker bos wandelen in Zeewolde. 

Leerwerkloket te bezoeken in bibliotheek

Heeft u vragen over omscholing, bijscholing of leerwerktrajecten? Stel ze aan het Leerwerkloket. De medewerkers helpen en adviseren werknemers, werkzoekenden, scholieren en werkgevers over leren en werken. Naast de website stedenvierkant.leerwerkloket.nl opent het Leerwerkloket in Harderwijk nu ook een fysiekeplek. Het loket is te vinden in de bibliotheek Noordwest-Veluwe, Havendam 56. Elke dinsdag van 9.00 tot 12.30 uur kunt u hier terecht. 

Bezoek een duurzame woning of stel jouw eigen duurzame huis open

Op zaterdag 30 oktober en 6 november vindt de Nationale Duurzame Huizen Route weer plaats! Enthousiaste huiseigenaren stellen dan hun duurzame woning open om andere inwoners te inspireren. Wilt u uw huis openstellen of zelf een bezoek brengen? Ga dan naar: www.duurzamehuizenroute.nl/bezoek-een-huis.

Vaccineren bij Muziekvereniging de Harmonie

Maandag 1 november vaccineert de GGD tussen 11.00 en 19.30 uur tegen corona bij de Muziekvereniging Harmonie aan de Deventerweg 42, Harderwijk. Dit is één van de tijdelijke pop-up priklocaties voor alle inwoners van Harderwijk en Hierden (en daarbuiten) is dit een mogelijkheid om een prik te halen. Meer informatie: ggdnog.nl

Wil je als voormalig leerling van groep 8 een boom planten? Woensdag 10 november kan het!

Vanwege de coronamaatregelen is de boomfeestdag in het voorjaar al twee keer niet doorgegaan. Dat is jammer. Want dat betekent dat leerlingen uit groep 8 nog niet zelf een boom hebben kunnen planten. Op woensdag 10 november is de herkansing!
 
Leerlingen die in maart 2020 of maart  2021 in groep 8 van de basisschool zaten mogen op woensdag 10 november tussen 13.30 en 15.00 uur een boom komen planten. De plek is achter begraafplaats Elzenhof aan de Overkampsweg. Ook volwassenen en andere kinderen die het leuk vinden om een boom te planten zijn welkom.
 
Vooraf aanmelden door een mail te sturen aan  [email protected] t.a.v. de heer Klaas Jan Bakema. Of telefonisch via 0341 411 911. Vermeld dat het gaat om de boomplant inhaaldag. 

Gratis ophalen snoeihout, takken en blad op 2 en 3 november

Dinsdag 2 of woensdag 3 november kunt u gratis grof tuinafval, zoals snoeihout, takken en blad, laten ophalen. De dag hangt af van uw postcode (zie hieronder). Wilt u gebruik maken van deze service? Meldt dit dan uiterlijk vrijdag 29 oktober vóór 12.00 uur bij ABL Boomverzorging. Per mail: [email protected] (voorkeur) of telefonisch 0318 614 227.
 
Spelregels
  • het tuinafval wordt alleen na uw aanmelding meegenomen
  • geef bij aanmelding  aan of u ook  zakken met bladeren aanbiedt en hoeveel dat er zijn
  • geef bij aanmelding het exacte ophaaladres door 
  • bundel de takken: niet goed gebundelde takken worden niet meegenomen
  • lever bundels van maximaal 1 meter lengte
  • lever in totaal niet meer dan 2m³ aan
  • coniferen, stobben, wortels met kluit of ander afval worden niet meegenomen
  • leg de bundels goed zichtbaar langs de openbare weg, doe dat verkeersveilig en zorg dat de vrachtauto er gemakkelijk bij kan komen
  • vuilniszakken van max. 80 liter met bladeren, mogen onbeperkt per adres worden aangeboden
  • let op dat er alleen blad in de vuilniszakken zit
  • zet het tuinafval op de ophaaldag voor 7.30 uur op de door u opgegeven locatie.
Dit jaar is het ophalen verdeeld over 2 dagen
Route dinsdag 2 november                    
postcodes 3843, 3844, 3845 en 3847
Route woensdag 3 november   
postcodes 3841, 3842, 3846, 3848 en 3849 

Online avond over drank en pubers

Zien drinken doet drinken. Dat weten ze bij Tactus Verslavingszorg als geen ander. Speciaal voor ouders met een kind in groep 7, 8 of op het voortgezet onderwijs houden ze daarom, in samenwerking met Helder Theater een online informatiebijeenkomst op woensdagavond 3 november van 19.30 tot 21.00 uur.

Welke invloed hebben ouders op de vorming van hun toekomstige puber? Acteurs laten, met interessante theorie, zien hoe dat werkt. Het programma kan vanuit huis gevolgd worden. Aanmelden kan via www.tactus.nl/ziendrinkendoetdrinken

Werkzaamheden minirotonde Havendam/Scheepssingel

Vanaf maandag 25 oktober zijn er werkzaamheden aan de minirotonde Havendam/Scheepssingel. Als gevolg hiervan is het eenrichtingsverkeer dat nu actief is op de Havendam richting het Dolfinarium tijdelijk andersom. Er staan borden en verkeersregelaars om het verkeer te begeleiden in de juiste richting.
 
Via P2 blijft het gebied goed bereikbaar. De omleiding duurt naar verwachting tot half november.
 
 Omleiding Havendam
 

Samenvatting bekendmakingen

Officiële bekendmakingen publiceren we sinds 1 juli 2021 online op de landelijke website overheid.nl. Dat zijn wij wettelijk verplicht. U vindt de officiële bekendmakingen op overheid.nl en via harderwijk.nl/bekendmakingen.
 
In deze rubriek vindt u bij wijze van service een overzicht van alle bekendmakingen van de afgelopen week met daarbij vermeld de datum van de officiële bekendmaking. Let op: dit is slechts een informatieve en geen rechtsgeldige publicatie. Informatie over de, inzage(termijn), reactie-, bezwaar- en/of beroepsmogelijkheden vindt u bij de volledige tekst van iedere bekendmaking op de landelijke website overheid.nl.
 
Bekendmakingen ontvangen?
Wilt u de bekendmakingen uit uw omgeving per e-mail ontvangen? Dan kunt u zich via overuwbuurt.overheid.nl aanmelden voor de automatische berichtgeving. Bent u minder digitaal vaardig? Dan kunt u op verzoek een papieren afschrift van een bepaalde bekendmaking verkrijgen. Mail dan naar [email protected] of bel naar 0341 411 911.

Aanvraag vergunningen

  • Aanvraag omgevingsvergunning aanbouw Zuiderzeestraatweg 44, 3849AG Hierden, 21 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning kappen 2 bomen Sonnevancklaan 7, 3847LW Harderwijk, 21 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning ongedaan maken doorbraak Marconistraat 5, 3846AR Harderwijk, 21 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning verbouwen pand Grote Poortstraat 17, 3841AK Harderwijk, 21 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning revisie rookafvoer Marconistraat 7, 3846AR Harderwijk, 21 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, carport De Wittenhagen 51, 3843GG Harderwijk, 20 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning kappen 2 bomen Korhoenlaan 1 42, 3847LL Harderwijk, 20 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, vergroten vlonder Swingdreef 48, 3845BX Harderwijk, 20 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, kap 1 boom Korhoenlaan 1 11, 3847LL Harderwijk, 20 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, uitbreiden uitvaartcentrum Walstein 101, 3848AP Harderwijk, 20 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning schuur en erfafscheiding Meerkoetmeen 1, 3844XL Harderwijk, 20 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, uitrit Grensweg 12, 3848BV Harderwijk, 18 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning herindeling appartementen Donkerstraat 53-55, 3841CB Harderwijk, 18 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, kap 2 houtopstanden Wethouder Jansenlaan 90, 3844DG Harderwijk, 18 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, testen voor toegang Krommekamp 3, 18 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning inrichting Mheenlanden, HDW A 4106, 18 oktober 2021
  • Aanvraag vergunning brandveiliggebruik Kerkplein 2A, 3841EC Harderwijk, 18 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning kappen 10 bomen Korhoenlaan 1 187, 3847LL Harderwijk, 18 oktober 2021
  • Aanvraag omgevingsvergunning, woning en studio's fase 2 Luttekepoortstraat 23, 18 oktober 2021

Verleende en geweigerde vergunningen

  • Verlening omgevingsvergunning, uitbreiden ziekenhuis Wethouder Jansenlaan 90, 3844DG Harderwijk, 22 oktober 2021
  • Verlening omgevingsvergunning tijdelijke huisvesting Boslaan 2 13, 3847LT Harderwijk, 21 oktober 2021
  • Verlening omgevingsvergunning tijdelijke huisvesting Boslaan 2 29, 3847LT Harderwijk, 21 oktober 2021
  • Verlening omgevingsvergunning, uitbouw met kelder Mecklenburglaan 68, 3843BP Harderwijk, 20 oktober 2021
  • Verlening omgevingsvergunning, kunststof kozijnen Chopindreef 87, 3845BC Harderwijk, 20 oktober 2021
  • Verlening omgevingsvergunning, verbouw woning Laan 1940 - 1945 65, 3841JB Harderwijk, 20 oktober 2021
  • Verlening omgevingsvergunning, herinrichten standplaats De Sypel 5, 3842AE Harderwijk, 18 oktober 2021
  • Verlening omgevingsvergunning overkapping Bachdreef 7 en 9, 3845AB Harderwijk, 18 oktober 2021
  • Verlening omgevingsvergunning carport Veldkersmeen 51, 3844RC Harderwijk, 18 oktober 2021
  • Verlening omgevingsvergunning, bijgebouw Zuiderzeestraatweg 84, 3849AJ Hierden, 18 oktober 2021
  • Verlening omgevingsvergunning aanbouw schuur Vosbergerhout 61, 3845EP Harderwijk, 18 oktober 2021
  • Verlening omgevingsvergunning, dakkapel Kleine Oosterwijck 27, 3841BL Harderwijk, 18 oktober 2021

Milieumelding

  • Melding voor het realiseren van 1 GBES aan Weverskamp 40 te Harderwijk, 21 oktober 2021

Verkeersbesluit

  • Uitbreiding parkeerverbodzone bedrijventerrein Sypel, 20 oktober 2021
  • Reserveren parkeerstrook voor taxi’s Kruithuis, 20 oktober 2021

Ruimtelijke plannen

  • Bestemmingsplan Drielanden – Small Smart Houses, 19 oktober 2021
  • Wijziging Structuurvisie Vitale Vakantieparken Harderwijk, 19 oktober 2021